Leerlingen als mediator op basisschool Het Drieluik

STRIPHELDENBUURT – Basisschool Het Drieluik in de Stripheldenbuurt heeft leerlingen aangesteld als mediator. Zij kunnen andere leerlingen bij conflicten helpen.
Leerling Luna is blij met haar rol als mediator, het certificaat en het hesje. (Foto: aangeleverd)

Sinds 2006 is burgerschapsonderwijs wettelijk verplicht en sindsdien zijn er verscheidene lesmethodes ontwikkeld om aan deze verplichting te voldoen. Het Drieluik heeft gekozen voor de methode 'De Vreedzame School'. Het beschouwt de klas en de school als een leefgemeenschap, waarin kinderen zich verantwoordelijk voelen voor elkaar en open staan voor de verschillen tussen mensen.

Bemiddeling

Een belangrijk onderdeel is bemiddeling bij conflicten. Alle leerlingen van de school krijgen lessen over meditatie èn er wordt een aantal leerlingen uit groep 7 en 8 speciaal opgeleid om 'leerling mediator' te worden. Tijdens de pauzes lopen ze rond in gekleurde hesjes met de tekst 'mediator crew' en kunnen zij helpen bij een conflict van andere kinderen. Vorige week kregen de eerste lichting mediatoren hun certificaat en bijbehorend hesje. Uiteraard werd er een klein feestje omheen gebouwd, waarbij ook ouders betrokken waren.
Artikel geplaatst op: 03 juli 2018 - 09:14

Gerelateerd

Delen