Jeugdnatuurclub IVN Almere weer van start

ALMERE - De Jeugdnatuurclub van IVN Almere gaat weer van start. Speciaal voor kinderen die graag buiten zijn en planten en dieren mooi vinden.
De Jeugdnatuurclub gaat weer van start. Met bijvoorbeeld de 'slootjesdagen'. (Foto: Herbert Koster)

De Jeugdnatuurclub is er voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kinderen zijn, zeker in deze tijd, bijzonder gebaat bij het ervaren van een verbondenheid met de natuur. Een intensieve, positieve natuurbelevingen beklijft beter dan alleen maar informatie. Daarom wekt de Jeugdnatuurclub via beleving de interesse, waardering en respect/liefde voor de natuur op. Kinderen leren hun zintuigen te scherpen en voelen zich deel van de natuur. Ontdekken, zich vertrouwd voelen en genieten staan voorop.
Tijdens het schooljaar 2018/2019 komt de Jeugdnatuurclub acht keer bij elkaar op verschillende bijzondere natuurlocaties. De bijeenkomsten vinden wisselend plaats op zaterdagmiddag of zondagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur. De eerste bijeenkomst is op zondag 23 september.
Er wordt gewerkt aan de hand van een thema en gebruik gemaakt van speelse zintuigelijke werkvormen. Tevens wordt op elke bijeenkomst een bij het thema passende knutselopdracht aangeboden.
De kosten bedragen 12 euro per schooljaar. Meer info: www.ivn.nl/afdeling/almere/jeugdnatuurclub-ivn-almere
Artikel geplaatst op: 30 juni 2018 - 10:36

Gerelateerd

Delen