Haringparty brengt 31.000 euro op voor Hospice Almere

HAVEN CENTRUM - Na bijna een jaar voorbereiding vond woensdag 27 juni de tweede Almeerse Haringparty plaats bij Brasserie Bakboord in Haven. De veiling leverde maar liefst 31.000 euro op dat ten bate komt van Hospice Almere.
De veiling leverde maar liefst 31.000 euro op. (Foto: Monavid/Mona Alikhah)

Na de opening door burgemeester Franc Weerwind werden de bijzondere items door veilingmeester en oud-burgemeester Annemarie Jorritsma geveild. Alle veilingstukken waren door Almeerse kunstenaars, ondernemers en particulieren beschikbaar gesteld. Topper van de avond was de opbrengst van een spontaan ingebracht veilingstuk ‘een muzikaal optreden van Annemarie Jorritsma en Franc Weerwind’. Een preview van dit optreden is al duizenden keren gezien op YouTube.
Later op de avond kwam het eerste haringvat, in een Lemsteraak, de haven binnenvaren. Dit vaatje was beschilderd door de Almeerse kunstenaar Jan Jippe van Herrikhuijzen. Het beschilderde vaatje, met als titel 'Beste Maatjes' is een knipoog naar het Hospice in Almere. Zo worden de vrijwilligers van het Hospice genoemd. Na een verhitte strijd onder de bieders ging uiteindelijk het vaatje met de verse haring naar Brasserie Bakboord.

Blij

Het Hospice is natuurlijk ontzettend blij met de opbrengst. Voorzitter Ineke Smidt: Fantastisch dat de Almeerse Rotaryclubs, Rotaract en InnerWheel Almere-’t Gooi dit met elkaar hebben weten te organiseren. En dan zo’n mooi bedrag. Een heel mooi begin voor de uitbreiding en verhuizing naar de nieuwe locatie in Zorgcentrum de Kiekendief. Na de verbouwing kan worden ingericht met maar liefst vijf zorgkamers en twee familiekamers.
Uiteraard dekt de veiling opbrengst nog niet alle kosten. Hospice heeft veel geld nodig voor de verhuizing en uitbreiding. Iedereen kan lid/donateur worden van de Vereniging Vrienden van Hospice Almere, zie https://www.hospicealmere.nl/vrienden-van-hospice/. Eenmalige donaties zijn ook harte welkom op rekening NL25 RABO 0122 7578 58 t.n.v. Hospice Almere.
Artikel geplaatst op: 01 juli 2018 - 12:35

Gerelateerd

Delen