Almere winnaar finale grote verkeersquiz

ALMERE - Honderden uitbundige basisschoolleerlingen bevolkten vorige week het Agora Theater in Lelystad. Doel: voor hun gemeente de finale winnen van de Grote Verkeersquiz Flevoland. Almere, vertegenwoordigd door leerlingen van basisscholen het Kompas en de Panta Rhei, nam uiteindelijk de wisselbeker in ontvangst.
Almeerse leerlingen van basisscholen het Kompas en de Panta Rhei namen uiteindelijk de wisselbeker in ontvangst. (Foto: Fotostudio Wierd)

Leerlingen van groep 6 van maar liefst 154 basisscholen uit alle Flevolandse gemeenten deden de afgelopen maanden mee aan de voorrondes van de Grote Verkeersquiz Flevoland. 62 Scholen haalden daarna de podia bij de halve finales. Tijdens de grote provinciale finale vertegenwoordigden in totaal twaalf basisscholen de zes Flevolandse gemeenten. Hun klasgenoten moedigden hen luidkeels aan vanuit de zaal en konden de score volgen op een groot scherm.
Het werd uiteindelijk een nek-aan-nekrace tussen de Noordoostpolder (winnaar van vorig jaar) en Almere. De laatste, vertegenwoordigd door leerlingen van het Kompas en de Panta Rhei, verzamelde uiteindelijk 23 punten, wat goed genoeg was om de wisselbeker in ontvangst te mogen nemen. Urk, vorig jaar een goede tweede, won dit jaar de spandoekenwedstrijd, waar zij ook enorm blij mee waren. De middag kenmerkte zich door veel gegil en gejuich, de leerlingen waren duidelijk fanatiek en soms zichtbaar teleurgesteld als ze het verkeerde antwoord gaven. Maar hoe dan ook werd duidelijk dat er flink was geoefend op de scholen. En dat is precies de bedoeling van deze competitie.
Artikel geplaatst op: 03 juli 2018 - 05:00

Gerelateerd

Delen