D66 stelt schriftelijke vragen over te kleine school

ALMERE – Als er niet heel snel iets gebeurt dan is er na de zomervakantie voor een groot aantal leerlingen geen plek meer op basisschool het Universum in Nobelhorst, zo was te lezen in deze krant van 4 juli. D66 ontving daarnaast bericht van bezorgde ouders en stelt daarom vragen aan het college.

Een groep verontruste ouders kwam in actie toen zij te horen kreeg dat er na de zomervakantie voor een groot aantal kinderen geen plek meer is in het schoolgebouw van basisschool het Universum. (Archieffoto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)


Zo wil de partij van het college weten of het klopt dat de gemeente pas laat in actie is gekomen en niet tijdig heeft ingezien dat de basisschool Het Universum in Nobelhorst te klein is om de bovenbouw-leerlingen te huisvesten. Daarnaast wil D66 weten welke stappen de gemeente gaat nemen om dit ‘urgente’ probleem op te lossen. Het is, volgens de partij, logisch dat er een groeiende groep kinderen goed onderwijs moet kunnen genieten in een gebouw dat daarvoor geschikt is en D66 wil van de gemeente weten op welke manier zij rekening houdt met de groei van Nobelhorst.
Daarnaast wil ze weten of er inderdaad onvoldoende financiële middelen zijn om de kinderen van het Universum op een adequate en passende manier te huisvesten. Het probleem zou zich, volgens D66, op korte termijn weer voor kunnen doen omdat de wijk nog steeds groeit.
Tenslotte vraagt de partij zich af of het college een passende oplossing heeft voor het probleem waarbij het duidelijk is dat het vervoeren van kinderen naar gebouwen elders in de stad niet bijdraagt aan de oplossing van deze situatie.

Artikel geplaatst op: 05 juli 2018 - 16:35

Gerelateerd

Delen