Grote populierenbladen markeren Almeerderhout

HOUT - Drie grote populierenbladen markeren de entree van het stadsbos Almeerderhout, waardoor het Almeerderhout meer zichtbaar en herkenbaar wordt voor passanten en bezoekers.
Wethouder Jan Hoek, gedeputeerde Jan de Reus en hoofd Staatsbosbeheer Flevoland Nick de Snoo haalden de versteviging weg die nodig was om het fundament van de zware cortenstalen constructie te laten uitharden. (Foto: Staatsbosbeheer)

De toegangspoorten werden vorige week geopend door wethouder Jan Hoek, gedeputeerde Jan de Reus en hoofd Staatsbosbeheer Flevoland Nick de Snoo. Met het weghalen van de versteviging die nodig was om het fundament van de zware cortenstalen constructie te laten uitharden werden de toegangspoorten geopend.
De onthulling van de toegangspoorten vormde de aanleiding om de resultaten van een gezamenlijke kwaliteitsimpuls in het Almeerderhout te bekijken. Na een wandeling door het Cirkelbos over nieuw aangelegde paden en bruggen bracht de elektrische beverbus de genodigden langs cirkelvormige beukenlanen en jonge aanplant van gevarieerd, duurzaam loofbos naar de Vogelweg, waar de ‘onthulling’ plaats vond. Langs een aantal fietspaden worden kleinere toegangspoorten geplaatst.
Artikel geplaatst op: 03 juli 2018 - 11:45

Gerelateerd

Delen