Meer dan 20.000 Almeerse kinderen de natuur in

ALMERE – Stad & Natuur werkt er hard aan om ervoor te zorgen de trend van kinderen die bijna niet meer buiten spelen om te buigen. En met succes! In schooljaar 2017-2018 deden maar liefst 20.586 Almeerse kinderen mee aan een groene activiteit van Stad & Natuur.
Leerlingen van de Dukdalf doen mee aan de herfstles op de Kemphaan. (Foto: Jorn van Eck)

De bezigheden varieerden van een bezoek aan de kinderboerderij tot een wolkenexcursie of een praktijkcursus inpolderen aan het Markermeer.
Stad & Natuur is tevreden over de grote interesse in de lessen, excursies en cursussen. “Ook wij beseffen dat steeds minder kinderen in contact komen met natuur en dat computer en telefoon het ouderwetse en leerzame buitenspelen steeds vaker vervangen”, aldus Willemijn Huizenga, medewerkster programmering bij Stad & Natuur. “Door een heleboel leuke, leerzame en uitdagende lessen, excursies en cursussen speciaal voor kinderen aan te bieden, wakkeren we hun interesse voor buiten spelen aan. Het is geweldig om te zien hoe kinderen helemaal opgaan in de activiteiten en lessen. Alle telefoons uit en gewoon lekker met z’n allen naar buiten!”
Lesstof en excursies waarbij de kinderen niet alleen iets leren over de natuur, maar ook echt naar buiten gaan, scoorden het best. “Onze lessen ‘lentekriebels’ en ‘appels oogsten’ waren het afgelopen schooljaar het meest populair. De deelnemende kinderen gingen daarbij zelf aan de slag op stadslandgoed de Kemphaan. Verder zijn de groepsbezoeken aan onze twee kinderboerderijen altijd een hit. Kinderen houden van dieren en raken niet uitgepraat en uitgevraagd over dierverzorging en dierenweetjes.”
Ook in schooljaar 2018-2019 biedt Stad & Natuur weer veel buiten-, natuur- en groene lessen en excursies aan. Meer informatie: www.stadennatuur.nl.
Artikel geplaatst op: 10 juli 2018 - 06:00

Gerelateerd

Delen