Oude handtassen doen dienst als bloembakken

LITERATUURWIJK – De oude handtassen van bewoners van Woonzorgcentrum Archipel in Literatuurwijk hebben een nieuwe functie gekregen. De tassen hangen, gevuld met bloemen, aan het hek van het woonzorgcentrum.
Het hek bij woonzorgcentrum Archipel hangt vol met oude handtassen gevuld met bloemen. (Foto: aangeleverd)

In steden hangen verliefde jongeren slotjes aan bruggen. “In ouderencentra wonen over het algemeen meer vrouwen dan mannen en Archipel is daarin niet anders”, aldus Hein Walter, artistiek leider van stichting De Zijderups en initiatiefnemer van zorgkunst. Walter bedacht bloemen in handtassen. “Vrouwen houden over het algemeen van bloemen en hebben veel handtassen. Deze tassen hadden de dames niet meer nodig en hebben ze daarom voor dit goede doel weggegeven”, aldus Water.
De bloemen in tassen zijn, volgens Walter, een mooie manier om op te vallen. “Het is tegelijk een goede manier om iets aan de maatschappij bij te dragen. Bloemen vinden we allemaal mooi. Stel je eens voor dat dit idee navolging vindt en dat overal in de stad, op bruggen en pleinen, handtassen komen te hangen met bloemen. Flower Power Almere! En zeker met het oog op de Floriade, een prachtig burgerinitiatief.”
Wie ook wil meedoen kan oude handtassen brengen naar het zorgatelier van Archipel. Of begin zelf met een rijtje tassen met bloemen en plaats een foto op Facebook; er is al een groep gemaakt: Flower Power Almere. Denk er wel aan om een gaatje te maken aan de onderkant van de tas, zodat het overtollig water weg kan.
Artikel geplaatst op: 17 juli 2018 - 06:00

Gerelateerd

Delen