Leerlingen Oostvaarders College behalen Goethe-certificaat

BUITEN - Het Oostvaarders College heeft in het afgelopen jaar aan een selecte groep bijzonder gemotiveerde leerlingen de mogelijkheid geboden om zich in een extra les per week op het examen Goethe op B2 niveau voor te bereiden.
De gecertificeerden. Van links naar rechts: Timo Beerman, Florian Beerman, Guido Hovens, Emma van Loo en Manouk Ackermann. (Foto: aangeleverd)

Het Goethe-certificaat is een officieel Duits taalexamen van het gerenommeerde Goethe-Instituut. Het wordt wereldwijd gebruikt en ook internationaal geaccepteerd omdat het voldoet aan de norm van het Europese Referentie Kader (ERK).
Maren Hendrix-Hock, docent Duits en coach van de Plusklassen: “Voor een Nederlander neemt het belang van de moderne vreemde talen toe, omdat samenwerking met omringende landen voor Nederland erg belangrijk is. Duitsland is de belangrijkste handelspartner van Nederland en veel Nederlandse bedrijven zitten daarom te springen om personeel dat goed Duits spreekt. De taal spreken van je klanten is zeer belangrijk. Een goede beheersing van het Duits is ook heel belangrijk voor het toerisme, want veel Duitsers brengen hun vakantie door in Nederland.”
In het nieuwe schooljaar krijgen leerlingen weer een kans om extra lessen te volgende en deel te nemen aan het examen.
Artikel geplaatst op: 17 juli 2018 - 10:44

Gerelateerd

Delen