Rector Jannie Bakker neemt afscheid van Echnaton

Door Robert Mienstra

ALMERE – De rector van Echnaton, Jannie Bakker, heeft afscheid genomen van de school in Almere Stad. Na zeven jaar gaat zij – na een studie – iets anders doen. Daarnaast zijn er meer wisselingen van de wacht bij de ASG (Almeerse Scholen Groep).

Waarnemend rector Jos Kappé bedankt Jannie Bakker voor haar werk op Echnaton. (Foto: aangeleverd)


Bakkers' tijdelijke opvolger Jos Kappé vatte de afgelopen zeven jaar samen in een ‘Zomergasten-achtige’ setting: “Zij had zowel oog voor de leerlingen en het personeel als voor de organisatie. Daarnaast vond zij de mening van de leerlingen zo belangrijk dat ze die meenam in de besluiten van de schoolleiding. Als bestuurder van de stichting LOOT gaf zij bovendien een nieuwe impuls aan de begeleiding van topsportleerlingen.”
“Ik kijk terug op een fijne tijd waarin we samen met het team hard gewerkt hebben aan het onderwijs voor onze leerlingen”, zo verklaarde Jannie Bakker eerder in een brief aan de ouders. “Met trots kijk ik naar wat we met elkaar hebben bereikt en ik ben dan ook dankbaar dat ik zeven jaar rector heb mogen zijn.”

Helen Parkhurst


Per 1 september heeft Helen Parkhurst ook – met Hans de Wit - een nieuwe rector. Hij volgt Theo Jaspers op die vier jaar rector op de school was.
Hans de Wit beschikt over twintig jaar ervaring in het voortgezet onderwijs en heeft gedurende deze periode diverse leidinggevende functies bij verschillende scholen en instellingen vervuld, waarvan de laatste drie jaar als programmadirecteur van de VO-Academie (onderdeel van de VO-Raad).

ASG


Barbara Dijkgraaf, lid van het College van Bestuur van de ASG kondigde onlangs aan bij de ASG te vertrekken. Zij volgde Ingrid Verheggen op die vorig jaar met pensioen ging.

Artikel geplaatst op: 27 juli 2018 - 10:08

Gerelateerd

Delen