Gooisekant weer bereikbaar vanaf Hogering

GOOISEKANT – Het is eindelijk weer mogelijk om vanaf de Hogering het bedrijventerrein Gooisekant (bij het Bastionhotel) op te rijden. Rijkswaterstaat heeft de afslag vrijdagavond weer opengesteld voor verkeer.


Tot ergernis van de ondernemers was het bijna twee jaar lang onmogelijk om, komend vanuit de stad, het bedrijventerrein Gooisekant op te rijden. Alleen vanaf de A6 kon het bedrijventerrein worden bereikt, of aan de andere kant - via de Havendreef. Er was nog een derde optie, die liep via de Annie M.G. Schmidtweg, maar die loopt dwars door de Literatuurwijk.
De afslag van Hogering naar de Elementendreef werd onder handen genomen door Rijkswaterstaat, als onderdeel van de werkzaamheden van de A6. De werkzaamheden zouden aanvankelijk een jaar in beslag nemen, maar die periode heeft bijna twee keer zo lang geduurd.
Rijkswaterstaat heeft de afslag vrijdagochtend weer overgedragen aan de provincie Flevoland, die de Hogering beheert. De provincie besloot daarop de Elementendreef weer te openen voor het verkeer.

Artikel geplaatst op: 27 juli 2018 - 14:00

Gerelateerd

Delen