Vorderingen Media036 aan ex-presentator afgewezen

ALMERE – De vorderingen die de voormalige lokale omroep Media036 heeft neergelegd bij de ex-presentator Peter van de Rijt, zijn door de rechtbank afgewezen. Bovendien moet het beslag op de goederen van Van de Rijt worden opgeheven. Ook de tegenvorderingen die de sportpresentator indiende, zijn afgewezen.


Media036 was een lokale omroep die zichzelf in februari 2017 ontbond. Vanaf de start in 2014 was er al gebrek aan transparantie over de financiële en bestuurlijke situatie van de stichting die van de gemeente bekostiging ontving. Van de Rijt presenteerde voor een aantal maanden een sportprogramma bij Media036. Hij zat daarbij op een soort troon. Aanvankelijk waren Van de Rijt en de toenmalige Media036-voorzitter Willem Miermans dikke maatjes, maar die vriendschap bekoelde snel toen het bergafwaarts ging met de omroep en de presentator geld terug wilde zien dat hij aan de omroep geschonken zou hebben. Hij zou mondeling 50.000 euro hebben toegezegd, drie maanden studiohuur hebben voorgeschoten en een werkbezoek van Miermans en zijn vrouw aan Cyprus hebben betaald.

Beslag


Miermans (thans vereffenaar van de stichting Media036 in liquidatie) startte een rechtszaak omdat hij van mening is dat Van de Rijt nog niet de volledige 50.000 heeft betaald die zou zijn toegezegd. Om die eis kracht bij te zetten had hij beslag laten leggen op de goederen van Van de Rijt, onder meer een auto.
Nu de omroep Media036 in liquidatie is, acht de rechter de financiële hulp van Van de Rijt niet meer relevant. Het beslag dat door Miermans is gelegd op de goederen van Van de Rijt moet daarom worden opgeheven. Ook de andere vorderingen die Media036 aan Van de Rijt oplegde, zijn door de rechter afgewezen, net zoals de tegenvorderingen die de ex-presentator neerlegde. De kosten voor de rechtszaak moeten beide partijen samen ophoesten.

Artikel geplaatst op: 31 juli 2018 - 10:35

Gerelateerd

Delen