Brei-en Hakerij dakloos

BUITEN – Er komt een voorlopig einde aan de Brei- en Hakerij in Almere Buiten. Een ontmoetingsproject voor vrouwen van alle leeftijden en met welke achtergrond dan ook.


Vier jaar lang kregen vrouwen in dit stadsdeel de beschikking over leegstaande winkelpanden in Buitenmere en Doemere. Elke dag waren vrouwen een aantal uren welkom om gezellig samen te haken en te breien en koffie te drinken. Het werd een geweldig succes. Meer dan 125 vrouwen deden voor kortere of langere tijd mee en nog eens veertig vrouwen volgden cursussen. Gezamenlijk werden er prachtige producten gemaakt. Maar het pand tegenover de Hema, waar de Brei- en Hakerij ruim anderhalf jaar gebruik van mocht maken, kan binnenkort commercieel verhuurd worden en er is helaas op dit moment nog geen nieuw pand voor de dames beschikbaar. Dus moet noodgedwongen worden gestopt in afwachting van iets nieuws.
“Graag willen we de vastgoedeigenaren heel, heel hartelijk bedanken en ook de winkeliersvereniging van Buiten en de mensen van het gebiedskantoor van de gemeente”, laat Ans Kits weten. “Op vrijdag 3 augustus nemen we tussen 10 en 12 uur voorlopig afscheid van elkaar onder het genot van een drankje en een hapje in het dan lege pand. Ook oud-deelneemsters en cursisten zijn welkom.”

Artikel geplaatst op: 27 juli 2018 - 11:39

Gerelateerd

Delen