Aanleg camping Waterhout op Schateiland van start

Door Robert Mienstra

NOORDERPLASSEN – De aanleg van camping Waterhout op het Schateiland in de Noorderplassen is vorige week van start gegaan. Jeanine en Sander Fokkens verrichtten de start door een lint door te knippen. Ruim veertig vaste gasten van Waterhout kregen een rondvaart met Almere Veertje aangeboden om het eiland.

Jeanine en Sander Fokkens: "De aanleg van camping Waterhout op het Schateiland is bij dezen gestart." (Foto: Almere DEZE WEEK)


“We hebben een strakke planning voor de ontwikkeling van de camping”, zegt Sander Fokkens. “Ik denk dat we het zeker gaan halen om hier in april 2019 open te gaan.” De camping ligt midden in de natuur, met prachtige bosschages rondom. Op de camping komen cirkelvormige velden voor de kampeerders. “Net als onze camping bij het Weerwater gaan we Schateiland ook echt groen maken”, vertelt Fokkens. “Op het taartvormige sanitairgebouw komen zonnepanelen. En we gaan weer van alles doen met bloemen en planten. Ook het groentetuintje komt terug.”

Al gereserveerd


De vaste gasten in de rondvaartboot reageren enthousiast op de ligging. “Zo’n mooie plek heb ik nog nooit gezien voor een camping”, zegt een van hen. “Ik heb mijn vaste plaats al gereserveerd. Ik heb er zo’n zin in om hier in mijn caravan te gaan verblijven. De Lepelaarsplassen zijn vlakbij, net als de Oostvaardersplassen.”

Fietsbrug


Aan een aantal aanlegsteigers liggen nog boten. “Die moeten naar een andere ligplaats”, vertelt Fokkens. “De steigers blijven, net als de plek waar mensen nu boten het water in kunnen laten. Wij gaan die gebruiken om de kano’s in het water te leggen. En als iemand een bootje meeneemt naar de camping, kan dat hier ook te water. Vanaf de camping kan je zo via de Hoge Vaart bijvoorbeeld naar Haven varen, of de andere kant op door de sluis naar het Markermeer.”
Achter de camping wordt een sloot doorgetrokken en verbreed. “Dan kan je echt rond het eiland varen”, legt Fokkens uit. “Er komt een beweegbare fietsbrug in het fietspad. Dan kan je er met staande mast door.”

Zonnig


Fokkens ziet de toekomst zonnig in. “De samenwerking met de gemeente is prima. April 2019 gaan we halen.” Zo moet Waterhout een paradijsje worden, een oase van rust waar het voor de vakantiegangers goed toeven is.

Artikel geplaatst op: 14 augustus 2018 - 14:48

Gerelateerd

Delen