Plan voor pilot elektrische deelauto’s in De Marken

Door Marcel Beijer
DE MARKEN - De gemeente Almere wil mogelijk starten met een pilot met elektrische deelauto’s in de wijk De Marken. Dat melden twee onderzoekers van de Tilburg University. Zij nodigen inwoners van de wijk in stadsdeel Haven uit om op woensdag 29 augustus over het plan te praten.
De Marken krijgt wellicht elektrische deelauto’s. (Foto: Adobe Stock)

“De Marken is een interessante wijk vanwege de geplande renovatie”, zegt onderzoeker Ashna Biharie van de universiteit. “Dat biedt de gemeente de kans om de wijk gebruiksvriendelijk te maken voor elektrische deelauto’s, zoals het plaatsen van laadpalen en locaties van parkeerplaatsen. Daarbij heeft Almere de ambitie om een groene en duurzame stad te worden. Het inzetten van elektrische deelauto’s of het stimuleren van het gebruik hiervan past daar goed bij.”
De gemeente heeft Biharie en haar collega Miranda van Haren gevraagd om beelden die leven bij de bewoners rondom dit initiatief op te halen. “We stellen ons daarbij volstrekt onafhankelijk op”, aldus Biharie. “Dit initiatief zal immers alleen slagen als bewoners gebruik zullen maken van de deelauto’s en een positieve beleving hebben bij alle randvoorwaarden die gepaard gaan met de inzet van elektrische deelauto’s. Als er te weinig animo is bij de bewoners zal ons advies zijn om van de pilot af te zien.”

15 euro voor deelname

De twee onderzoekers willen op woensdag 29 augustus met maximaal twaalf inwoners van De Marken een groepsgesprek organiseren. Zowel voor- als tegenstanders zijn welkom. Het gesprek, dat twee uur duurt, wordt gehouden in Corrosia en start om 19.15 uur. Wie zich aanmeldt ontvangt daarvoor een vergoeding van 15 euro. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via abiharie@hotmail.com.
Artikel geplaatst op: 17 augustus 2018 - 14:50

Gerelateerd

Delen