Poortdreef onder A6 vanaf 10 september dicht

POORT – De Poortdreef, vanaf de afrit Almere Poort vanuit Amsterdam tot aan de kruising met de Elementendreef, is vanaf maandag 10 september tot donderdag 1 november in beide richtingen afgesloten.
De Poortdreef is vanaf maandag 10 september tot donderdag 1 november in beide richtingen afgesloten. (Foto: Rijkswaterstaat)

Vanaf donderdag 1 november 2018 tot eind april 2019 is ook het deel van de Poortdreef tot aan de kruising met de Olympialaan in beide richtingen afgesloten. Na oplevering bestaat de Poortdreef hier uit 2 x 2 rijstroken en het bestaande vrij liggend fietspad. Ook wordt er LED-verlichting aangebracht onder het viaduct.
Zowel Rijkswaterstaat als de gemeente Almere gaan komende maanden aan het werk op de Poortdreef. Rijkswaterstaat brengt een betonnen bak aan en verbreedt de Poortdreef onder de onderdoorgang van de A6. Deze werkzaamheden starten maandag 10 september en lopen door tot medio maart 2019. De gemeente Almere verbreedt het aansluitende deel van de Poortdreef tot aan de Olympialaan. Deze werkzaamheden starten op donderdag 1 november en lopen door tot eind april 2019.
Omleidingen

Verkeer vanuit Almere Poort richting Lelystad wordt omgeleid via de Olympialaan, Elementendreef, Hogering en de A6. Vanaf donderdag 1 november wordt verkeer vanuit Almere Poort richting Amsterdam omgeleid via de Olympialaan en Elementendreef richting afrit 2 (Almere Poort). Verkeer vanuit Amsterdam richting Almere Poort wordt omgeleid via de A6, Hogering, Elementendreef en de Olympialaan. Verkeer vanuit Lelystad richting Almere Poort wordt omgeleid via de Elementendreef en Olympialaan.
Fietsers worden omgeleid via de onderdoorgang ten westen van de Poortdreef en de Oude Landweg.
Inloopavond

Rijkswaterstaat en de gemeente organiseren op woensdag 5 september, tussen 19.00 en 20.30 uur, een informatiemoment over de tijdelijke afsluiting van de Poortdreef. Het inloopmoment vindt plaats bij Topsportcentrum Almere, Pierre de Coubertinplein 4, in de business lounge.
Artikel geplaatst op: 23 augustus 2018 - 11:45

Gerelateerd

Delen