Zomerschoolleerlingen schrijven voor Almere DEZE WEEK

Door Robert Mienstra
ALMERE – De zomerschool is weer voorbij. Ruim 250 basisschoolleerlingen en eerstejaars VO-leerlingen deden mee. Een aantal van hen schreef voor Almere DEZE WEEK een artikeltje over hun activiteiten op de zomerschool. Ook de foto’s zijn van de leerlingen.
Leerlingen van de Zomerschool samen met juf Trudy en meester Bennie. “Het is echt heel leuk hier.” (Foto: Almere DEZE WEEK)

De zomerschool werd gehouden in het gebouw van de middelbare school Echnaton. “De kinderen kregen hier een steuntje in de rug waardoor ze in september op hun eigen school weer goed kunnen starten”, vertelt zomerschooldirecteur Michiel Gerritsen. “Een doel van de zomerschool is kinderen te laten ontdekken dat leren leuk is. Onze focus ligt op rekenen en woordenschat. We gaan daar zo mee om dat kinderen dat wat ze weten vasthouden tot het nieuwe schooljaar en dan goed verder kunnen.” Het centrale thema van de zomerschool was dit jaar ‘architectuur en inpoldering’. Kinderen leerden er ongeveer zeventig nieuwe woorden bij die daar mee te maken hebben.
Artikel geplaatst op: 28 augustus 2018 - 14:56

Gerelateerd

Delen