'Juist in zomer zijn activiteiten nodig'
Zomerschool voor senioren

Door Robert Mienstra
ALMERE - In de zomervakantie doen honderden senioren mee aan activiteiten van de stichting Zomerschool Almere. In het Eksternest in Haven werd vorige week het tienjarig bestaan van de Zomerschool gevierd.
Ingeborg Korte van de Zomerschool voor senioren blikt terug op 10 jaar Zomerschool. Wethouder Maaike Veeningen (rechts in wit jurkje) luistert toe. (Foto: Almere DEZE WEEK)

"De zomerschool is bedoeld om senioren in de zomervakantie activiteiten te bieden", zegt Ingeborg Korte, voorzitter van de zomerschool. " Dat is precies de periode dat eenzaamheid op de loer ligt omdat de buurthuizen dicht zijn, de kinderen op vakantie zijn en er niet op de kleinkinderen hoeft worden gepast."
De zomerschool organiseert busreizen, fietstochten, lezingen en workshops. "We zijn onder meer naar Texel geweest en de Biesbosch. Verder zijn we op pad geweest met de boswachter, de stadarcheoloog, de schaapsherder, en binnenkort bezoeken we het Floriadeterrein voor een rondleiding", vertelt Korte.
De Stichting zomerschool vierde vorige week ook haar tienjarig bestaan. "We zijn voorgekomen uit een initiatief van de KBO, de katholieke seniorenbond. Inmiddels zitten de PCBO (Protestants Christelijke Seniorenbond) en de Schoor in het bestuur", vertelt Korte.
Inmiddels doen er 220 senioren mee aan de zomerschool. Dat leverde dit jaar tussen de 600 en 700 inschrijvingen op voor de activiteiten.
Meer informatie: www.zomerschoolvoorseniorenalmere.nl en www.facebook.com/zomerschoolvoorseniorenalmere.
Artikel geplaatst op: 28 augustus 2018 - 11:32

Gerelateerd

Delen