Brassband Almere start seizoen met twee concerten

HAVEN CENTRUM - Met 2 concerten op 1 dag start Brassband Almere haar nieuwe seizoen. Op Zaterdag 1 september start om 12.30 uur de Brassband op het grote podium van het Haven Festival. Zaterdagmiddag om 15.00 uur geeft Brassband Almere met beide beiaardiers van Almere een concert met het carillon van de Goede Rede in Haven.
Brassband Almere bij het carillon in Haven. (Foto: aangeleverd)

Tijdens het optreden op het Almere Haven Festival staat de muziek in het teken van water, in het kader van het thema 100-jaar zuiderzeewet. Brassband Almere zal hier een speciaal door Thomas Geerts gecomponeerd stuk ten gehore brengen: De Lely-suite, geschreven voor de documentaire over het leven en werk van Cornelis Lely. Tijdens dit stuk zullen unieke beelden van de Flevopolder in ontwikkeling getoond worden. Almeers theatermaker en zanger Nick Teunissen zal een aantal nummers zingen onder begeleiding van de brassband.
Zaterdagmiddag om 15.00 uur geeft de band met beide beiaardiers van Almere een concert met het carillon van de Goede Rede in Almere Haven. Concerten met het carillon zijn altijd extra spannend omdat de beiaard boven in de klokkentoren zit en de dirigent niet kan zien en het orkest niet kan horen.
Brassband Almere Is een koperblazersgroep ondersteund door op dit moment 4 slagwerkers. Zowel in het slagwerk als in het laagkoper is de band op zoek naar uitbreiding. Ook voor minder ervaren slagwerkers is plek in het opleidingsorkest. Meer informatie: www.brassbandalmere.nl.
Artikel geplaatst op: 28 augustus 2018 - 06:00

Gerelateerd

Delen