Open Monumentendag Oostvaardersplassen

ALMERE - Als onderdeel van de Open Monumentendag wordt op zaterdag 8 september door Staatsbosbeheer en Stad & Natuur een speciaal arrangement aangeboden aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen.
Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders. (Foto: aangeleverd)

Het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders, aan de Oostvaardersbosplaats 1, is geopend voor bezoekers aan de (vaste) archeologie-tentoonstelling. Op de eerste etage van het markante gebouw vertelt de gids alles over de rijke historie van de Oostvaardersplassen.
Met de hop-on-hop-off ecokar kunnen bezoekers richting het Kotterbos en de uitkijkheuvel aan het einde van de Natuurboulevard beklimmen De archeologie-tentoonstelling in het Natuurbelevingcentrum is opgezet met vondsten van de opgravingen uit het Kotterbos.
Gidsen

De gids in het Natuurbelevingcentrum is aanwezig vanaf 11.00 uur. De gidsen op de uitkijkheuvel aan het einde van de Natuurboulevard (Kotterbos) is aanwezig van 12.00 tot 16.00 uur. De hop-on-hop-off ecokar vertrekt vanaf het Natuurbelevingcentrum om 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Vanaf de opstapplaats nabij de Uitkijkheuvel in het Kotterbos vertrekt de ecokar om 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur.
De toegang is gratis, de activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Meer informatie: oostvaardersplassen@staatsbosbeheer.nl
Artikel geplaatst op: 28 augustus 2018 - 08:45

Gerelateerd

Delen