Indianenpret tijdens zomerfestival

HOUT - De dagen worden korter, de hitte verdwijnt en de nazomerzon trekt steeds langere schaduwen over de prairie. De Indian Summer begint! Na een zomer vol indianenactiviteiten staat de Kemphaan op woensdag 29 en donderdag 30 augustus volledig in het teken van de Amerikaanse indianen.
De Kemphaan staat tijdens het zomerfestival volledig in het teken van de Amerikaanse indianen. (Foto: aangeleverd)

Alle kleine en grote indianen van Almere (en de rest van de wereld) zijn van harte uitgenodigd om te zien, voelen en beleven hoe de oorspronkelijke inwoners van Amerika leefden en welke avonturen zij beleefden. Om de indianencultuur zelf te ervaren, kunnen kinderen meedoen aan diverse workshops. Denk aan het maken van krachtstokken, totempalen, muziekinstrumenten, pijl en bogen, sieraden, peddels en mocassins (echte indianenschoenen). De kinderen kunnen, als echte indiaan ook een hoofdtooi maken en een indianennaam kiezen. Bovendien kunnen ze meedoen aan de speurtocht, een eigen broodje bakken en is er een voorstelling: Indiaantje Anders. De voorstelling start beide dagen om 12.45 en 14.30 uur.
De meeste workshops zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar oud. De toegang tot het zomerfestival is gratis, maar voor deelname aan een activiteit wordt een kleine bijdrage gevraagd om de kosten van de materialen en begeleiding te dekken.
Meer informatie en het boeken van de workshops: www.stadennatuur.nl.
Artikel geplaatst op: 23 augustus 2018 - 13:47

Gerelateerd

Delen