Verkeer A6 moet wennen aan nieuwe situatie ’t Oor

ALMERE – Onlangs zijn de nieuwe rijstroken en op- en afritten van de A6 klaargemaakt voor het verkeer. Ook is een tijdelijk viaduct opengesteld voor fietsers, auto’s en bussen. Dit tijdelijke viaduct vervangt de onderdoorgang Noorderdreef. Het verkeer moet duidelijk wennen aan deze nieuwe situatie.
De situatie ter hoogte van ’t Oor is tijdelijk en duurt tot het einde van het eerste kwartaal in 2019. (Foto: Rijkswaterstaat)

De eerste periode verliep wat rommelig. Het verkeer moest erg wennen aan de nieuwe situatie bij ’t Oor. Vroeger sloeg het verkeer komende vanuit Lelystad altijd rechtsaf en ging onder de A6 door richting de Noorderdreef en Almere Haven. Na al die jaren moet het verkeer bovenaan de afrit ineens links afslaan. Voor de weggebruiker is dat flink wennen.
Knelpunt

Er was op een aantal punten oponthoud. Veel mensen kozen bijvoorbeeld per ongeluk de busbaan, zowel richting de snelweg als vanaf de snelweg. De verkeerslichten voor de bussen raakten hierdoor flink ontregeld omdat deze geactiveerd worden zodra er activiteit is op de busbaan. Het grootste knelpunt was dat veel verkeer vanaf de A6 bovenaan de afrit rechtsaf sloeg richting het Weerwatergebied. En daar loopt het dood, tenzij de bestemming een van de bedrijven in het Weerwatergebied is. Veel auto’s keerden op de Lesplaats of voor de keet van Rijkswaterstaat aan de Oorweg’.
Maatregelen

Rijkswaterstaat is gaan monitoren óf en wáár de knelpunten zaten en welke maatregelen ingezet konden worden om het verkeer zo goed mogelijk te begeleiden. Op verschillende plekken zijn verkeersregelaars en tekstkarren ingezet, extra gele borden geplaatst en via sociale media mensen meerdere keren geattendeerd op de nieuwe situatie. Ook is de belijning op de weg aangepast.
’t Oor

De situatie ter hoogte van ’t Oor is tijdelijk en duurt tot het einde van het eerste kwartaal in 2019. Dan wordt het viaduct ’t Oor ter hoogte van de McDonald’s in gebruik genomen en het tijdelijke viaduct weer afgebroken. Ook dit zal tegen die tijd wennen zijn voor het verkeer.
Artikel geplaatst op: 04 september 2018 - 10:36

Gerelateerd

Delen