Na geweld, fietsendiefstallen nu ook dakdieven in Parkwijk

Door Robert Mienstra
PARKWIJK – Op twee plekken in Parkwijk hebben dieven op daken toegeslagen. Van het dak van de kerk Levend Water aan de Parkwijklaan werd het lood gestolen en van het dak van het appartementsgebouw aan de Boomgaardweg verdwenen de koperen leidingen.

Van het dak van deze flat aan de Boomgaardweg werden koperen leidingen ontvreemd. (Foto: Almere DEZE WEEK)


Met name de laatste diefstal is opvallend. De dieven sloegen toe op het dak van de vijftiende verdieping van het appartementsgebouw. De diefstal kwam aan het licht bij de jaarlijkse controle van de bliksembeveiliging. Bewoners troffen onlangs ook al jongeren aan die als ‘geveltoeristen’ halsbrekende toeren uithaalden om het dak van de flat te bereiken.

Looddiefstal


In het kerkgebouw Levend Water aan de Parkwijklaan werd de diefstal van lood van het dak ontdekt doordat er lekkage in de kerk was. De vloer stond blank. Levend Water meldt dat dit al de tweede keer is dat dit gebeurt. De dieven zijn via de achterkant van het gebouw op het dak gekomen.
Zowel de bewoners van de flat als de gebruikers van de kerk roepen omwonenden op zich te melden als ze iets gezien hebben. Zij kunnen dit doen bij de politie: 0900 8844. Van beide diefstallen is aangifte gedaan.

Criminele belangstelling


Bewoners vinden dat Parkwijk de laatste tijd vaker in de criminele belangstelling staat. Deze krant meldde onlangs al dat er een forse stijging is van het aantal fietsendiefstallen in de wijk. Maar zwaardere geweldsdelicten en overvallen vonden er afgelopen maanden ook plaats. Op 10 juli was er een schietincident in de Hypericumstraat. Op 21 april en 19 mei werd de Bruna overvallen, op 14 april was er een autobrand en op 10 april vatte een boot vlam. In beide laatste gevallen is brandstichting waarschijnlijk de oorzaak.
De politie meldt desgevraagd dat Parkwijk niet opvalt in vergelijking met andere wijken. Zij ziet geen toenamen in de criminaliteit.

Artikel geplaatst op: 04 september 2018 - 14:42

Gerelateerd

Delen