Bewoners Filmwijk willen hondenspeelveld

Door Robert Mienstra
FILMWIJK - Naast meer Geur en Kleur willen bewoners van Filmwijk ook een hondenspeelveld in het Laterna Magika Park in Filmwijk. Zij willen dat het park een echt stadspark wordt.
Hier zou het hondenspeelveld kunnen komen. (Foto: aangeleverd)

Inmiddels is de Crowdfundingsactie voor het hondenspeelveld online gegaan. Daarmee willen de bewoners geld inzamelen voor onder meer speelattributen voor de honden. Er kunnen al bedragen gedoneerd worden vanaf vijf euro. Sponsoren kunnen een vermelding op het sponsorbord met of zonder logo. Zo heeft dierenarts Karin Zweers van Dierenkliniek Filmwijk zich al als hoofdsponsor gemeld. Als dierenarts vindt zij het belangrijk dat de honden goed kunnen bewegen en hun sociale gedrag kunnen ontwikkelen. Ook De Diersuper Jumper Almere heeft zich als hoofdsponsor gemeld.
Burendag

Op 23 september organiseren de bewoners een burendag van 11.00 tot 15.00 uur. Zo komt hondenschool Jolanda met speelattributen zodat de hondjes zich prima kunnen vermaken op deze dag. Ook komt Cinthia Nijssen, een professioneel dierenfotograaf van CNPhotography. Zij maakt een kleine fotostudio zodat er foto’s gemaakt kunnen worden van de hondjes. Artkunstenaares Muriël Stegers komt de betonnen muren pimpen met hondenafbeeldingen. Voor de kinderen is er een springkussen en een levensgroot vier op een rij. Stichting De Schoor verzorgt het drinken en iets lekkers.
De Crowdfundingsactie is te vinden op https://voorjebuurt.nl/nl/projects/hondenspeelveld. De Crowdfunding is tot 25 september online. Op de facebookpagina “Hondenspeelveld Filmwijk/Danswijk” staat alle informatie over het hondenspeelveld en de burendag.
Het Laterna Magika Park is gelegen aan de Bunuellaan en het verlengde van de Jacques Tatilaan in Filmwijk. Vanuit Danswijk onder het viaduct door aan de Valetaweg.
Artikel geplaatst op: 04 september 2018 - 11:47

Gerelateerd

Delen