Almere prijsvriendelijk voor gehandicapten

ALMERE - Besparingsplatform kortingscode.nl zette de kosten van gehandicaptenparkeerplaatsen, gehandicaptenparkeerkaarten en medische keuringen in de 25 grootste gemeenten op een rijtje. Het goedkoopst is men af in Ede; daar is een gehandicapte 88,50 euro kwijt. Ede wordt daarin gevolgd door Almere (113 euro), Leeuwarden (149,57 euro) en Apeldoorn (178,70 euro). Gemiddeld kost een gehandicaptenparkeerplaats 322,56 euro.


Eindhoven (651 euro), Maastricht (635 euro), Haarlemmermeer (611,70 euro) en Tilburg (603,77 euro) zijn de prijzigste gemeenten. Wie als gehandicapte een parkeerkaart en -plaats nodig heeft krijgt per gemeente dus met sterk uiteenlopende kostenplaatjes te maken. Tussen de duurste en goedkoopste gemeente zit maar liefst 562,50 euro verschil.

Geen kosten


De kostenverschillen ontstaan onder meer doordat er grote verschillen zijn tussen de dingen die gemeenten in rekening brengen en de prijs die zij vragen. Zo is men in Maastricht de volle 635 euro kwijt aan de parkeerplaats (een deel bij de aanvraag, en een deel bij de toewijzing) maar kan men de kosten van de gehandicaptenparkeerkaart vergoed krijgen via de Wmo. In Almere, Ede en Den Haag worden volgens het besparingsplatform geen kosten gevraagd voor de parkeerplaats. (Bron: Binnenlands Bestuur)

Meer informatie: 

https://www.kortingscode.nl/kosten-parkeervoorzieningen-mindervaliden

Artikel geplaatst op: 04 september 2018 - 08:56

Gerelateerd

Delen