Introductieweek MBO college Almere is vooral hard werken

ALMERE - Studenten van MBO College Almere zijn de eerste week van het nieuwe studiejaar gestart met kennismakingsactiviteiten en sportdagen. Het mbo college begint met zo’n 20 procent meer eerstejaars studenten dan vorig jaar. Bij de opleiding Media en Vormgeving moesten ze meteen hard aan de slag: de week stond in het teken van een expositie én een boekpresentatie.
De trotse studenten Media en Vormgeving met Het Boek (vlnr): Rohit, Jari, Daniël, Wies. (Foto: Thalita Blöte)

Expositie

“Nooit was het niveau van eerstejaars studenten zo hoog als nu”, stelt Frank Maas, opleidingsmanager Media en Vormgeving en ICT. Studenten kregen de eerste dag van de introductieweek de opdracht om een kunstwerk te maken. Doormiddel van druktechnieken, photoshop en een flinke dosis creativiteit wisten de studenten niet alleen hun docenten, maar ook ouderejaars te verrassen. “Je kunt zien dat de studenten al veel ervaring hebben en zichzelf al behoorlijk hebben ontwikkeld,” aldus Daniël, derdejaars student. Eind vorige week zijn alle producties gepresenteerd op MBO College Almere.
Boekpresentatie

Docent Ruben de Haas wilde zijn studenten iets moois geven toen hij besloot een andere weg in te slaan. Hij sloot zijn docententijd af met een project waarbij 48 studenten één pagina mochten ontwerpen. Jari, derdejaars student: “Ik heb met mijn ontwerp geprobeerd de drukte in mijn hoofd een plek te geven. Je ziet veel verschillende vormen en lijnen, maar het vormt wel één geheel.” De pagina’s zijn gebundeld tot het boek ‘Made you look’. De Haas: “Ik wilde de creativiteit van de studenten de vrije loop laten. Dat resulteerde in een boek met op iedere pagina een andere creatie. Iedere pagina is uniek en divers, net als de deelnemende studenten.”
Artikel geplaatst op: 03 september 2018 - 10:12

Gerelateerd

Delen