Circus Sijm brengt hommage aan 250 jaar circus

BUITEN CENTRUM – Circus Sijm presenteert in haar blauw-gele tent de nieuwe productie: ‘Vive Le Cirque’, een hommage aan 250 jaar circus. Een show met twaalf nieuwe acts en speciaal ontworpen showkostuums met veren, glitters en strass. Het circus geeft voorstellingen op het Rio de Janeiroplein in Almere op 19 september (16.00 uur en 19.00 uur), 20 september (16.00 uur), 21 september (16.00 uur en 19.00 uur), 22 september (13.30 uur en 16.15 uur), en 23 september (12.30 uur).
Als toeschouwer in de intieme tent van Circus Sijm ruik je de paarden die met pluimen voorbij galopperen. (Foto: aangeleverd)

Het circuslandschap is de laatste jaren drastisch veranderd. Gevestigde namen zijn verdwenen en wilde dieren hebben de piste, door wetgeving, moeten verlaten. Circus Sijm koos reeds jaren geleden voor een eigen koers en ontwikkelde, met succes, een geheel persoonlijke stijl. Het is alsof je bij directeur Alex Sijm te gast bent: in zijn piste serveert hij een maaltijd van bekroonde acts, met spanning, humor, magie en muziek. En dat alles overgoten met een stijlvolle saus vol vaart en ‘aanraakbaarheid’.
Het circus ontleent zijn kracht aan de kleinschaligheid. In de intieme tent waarin Alex Sijm zijn show presenteert, in een sfeervolle aankleding – met duizenden lampjes – geeft hij zijn gasten een warm onthaal rondom de cirkel, die piste wordt genoemd. Dan volgt een programma met artiesten uit alle hoeken van Europa: een ontroerend paardennummer en spierkrachtacrobatiek waar men in menig sportschool jaloers op zou zijn. De beroemde clown Yann Rossi, bekroond tijdens Circusfestival van Monte Carlo, blinkt uit in een combinatie van muziek en mimiek waarmee hij bewijst dat humor nauwelijks woorden nodig heeft om tijdloos grappig te zijn.
In alles blijkt de gekozen maat van de tent juist groots te zijn. Want als toeschouwer ruik je de paarden die met pluimen voorbij galopperen en zie je het zweet op het voorhoofd van de acrobaten. Jongleurs, magiërs, trapezeartiesten en hoelahoepkunstenaars vormen samen een geheel. De voorstelling wordt afgesloten met een adembenemend scherpschietnummer.
Kaartverkoop

Om het circus betaalbaar te houden voor iedereen zijn er zeer aantrekkelijke toegangsprijzen vastgesteld. Wie tot uiterlijk twee uur vóór de gekozen voorstelling reserveert via www.circussijm.nl betaalt per entreebewijs slechts 14 euro (normaal 17,50 euro aan de kassa - ongeacht de leeftijd - 0 & 1 jaar gratis). De circuskassa is op voorstellingsdagen 60 minuten voor aanvang van iedere voorstelling geopend.
IN KADER
Lezersactie

In samenwerking met Circus Sijm verloot Almere DEZE WEEK 50 vrijkaarten.
Vraag: Aan hoeveel jaar circus brengt de nieuwe show van Circus Sijm een hommage?
Stuur het juiste antwoord naar: prijsvraag@circussijm.nl.
Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht van Circus Sijm.
Artikel geplaatst op: 11 september 2018 - 06:00

Gerelateerd

Delen