Petra Onderwater versterkt redactie Almere DEZE WEEK

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
ALMERE – De redactie van Almere DEZE WEEK is weer compleet. Journalist Petra Onderwater is een nieuw gezicht bij deze krant maar zeker geen onbekende in Almere. De ervaren journalist schreef jarenlang met veel liefde en plezier voor verschillende Almeerse kranten. “Toen ik de vacature bij Almere DEZE WEEK zag, maakte mijn hart stiekem een sprongetje”, aldus Petra.
Petra Onderwater versterkt sinds vorige week de redactie van deze krant. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Bij de Gooi- en Eembode in Hilversum begon Petra 22 jaar geleden haar journalistieke carrière als leerling-journalist. “Daar heb ik het vak geleerd”, aldus Petra. Na twee jaar maakte ze de overstap naar De Almare. Die krant fuseerde in 2012 met Almere Vandaag. Daar schreef Petra over uiteenlopende onderwerpen. Na het stoppen van Almere Vandaag kwam daaraan noodgedwongen een einde. “Na mijn werk als redacteur heb ik andere vakgebieden geprobeerd, maar mijn hart ligt bij het schrijven. Ik ben blij dat ik nu weer kan doen wat ik het aller leukst vind. Je komt in dit vak op plekken waar je anders nooit zou komen en spreekt zoveel verschillende mensen.”
Petra omschrijft zichzelf als ‘een Almeerder in hart en nieren’. “Ik woon hier al 35 jaar. Met mijn gezin woon ik in Parkwijk. Ik wandel graag met mijn hond in de Almeerse natuurgebieden, loop graag hard of ga met mijn bootje een rondje varen over de Almeerse plassen. Ik heb geturnd bij Turning Spirit en verzorg nog steeds de PR voor de vereniging. Later zijn mijn kinderen daar ook gaan turnen.”
Over kunst en cultuur schrijft Petra graag. “Ik vind het leuk om het theater te bezoeken of naar een concert te gaan. Kunstenaars en artiesten zijn enthousiaste en bevlogen mensen, die heel gepassioneerd kunnen vertellen. Ik ben geïnteresseerd in wat er in de stad gebeurt en deel dat graag met de lezers van Almere DEZE WEEK.”
Artikel geplaatst op: 11 september 2018 - 10:00

Gerelateerd

Delen