Docenten Aventurijn verspreiden bijzondere stenen

Door Robert Mienstra
ALMERE – Docenten van Aventurijn hebben in de zomervakantie op hun vakantiebestemmingen een bijzondere steen achtergelaten: een aventurijn. Deze groene, glinsterende kwartssteen staat voor ‘groei en ontwikkeling’ en is de naamgever van de school.

De groene aventurijn werd door de docenten overal ter wereld neergelegd. (Foto: Almere DEZE WEEK)


“Vlak voor de zomervakantie kwam het idee op om met het team iets bijzonders te doen”, vertelt Dunja ten Oort van Aventurijn. “Dinie, een van onze collega’s ging in de zomervakantie de pelgrimsroute Santiago de Compostella lopen. Ze vertelde dat ze volgens de traditie een steen ging neerleggen bij het Cruz de Ferro (het ijzeren kruis, red.) bij Foncebadon. Pelgrims leggen hiermee symbolisch hun zonden af en vervolgen verlicht hun weg. We vonden dat zo’n mooi verhaal en daaruit ontstond het plan ‘verleg een steen op aarde’ om daarmee alle collega’s een groene aventurijn mee te geven, die op een bijzondere plek waar ook ter wereld neer te leggen en daar een foto van te maken.”

Verbondenheid


Na de vakantie stroomden de foto’s binnen met tal van mooie verhalen. Zelf heeft Ten Oort haar aventurijn in de Straat van Gibraltar geworpen. “Ik heb een Marokkaanse man en met de steen wilde ik de verbondenheid tussen de twee culturen aangeven.”
Lilian Reding van de Aventurijn deed haar steen in een kokertje en liet dat achter in Amerika. “Ik had er een briefje bij gedaan met mijn e-mailadres, vertelt Reding. Tot mijn verrassing kreeg ik een mailtje van een Amerikaan die het kokertje had gevonden. Hij schreef er bij dat hij familie in Nederland heeft. Zo bijzonder.”
Bij de start van het schooljaar vertelden de docenten hun bijzondere ‘steenverhalen’ aan elkaar tijdens de eerste teambijeenkomst. “De winnaar was collega Jordy”, zegt Reding. “Hij ging zwemmen in een meertje in Hongarije en toen hij terugkwam bij de oever waren al zijn kleren en spullen verdwenen. Dus ook zijn steen was weg. Misschien brengt het die dief nu op het rechte pad.”

Schooljaar


De stenen kwamen uiteindelijk overal ter wereld terecht. “Op IJsland, maar ook in de Amsterdamse grachten, op een babykamer en zelfs in de hand van een Cambodjaanse monnik”, lacht Ten Oort. “Door deze zomeractiviteit zijn we als team vrolijk en vol mooie verhalen over de groene aventurijn aan het schooljaar begonnen.”

Artikel geplaatst op: 11 september 2018 - 14:51

Gerelateerd

Delen