Bijzondere locaties bekijken tijdens Open Monumentendag

ALMERE – Zestien bijzondere locaties openden het afgelopen weekend de deuren voor publiek tijdens de Open Monumentendag.
De stichting tot Behoud van Oude Technieken (BOT) demonstreerde diverse landbouwmachines in werking. Daarnaast waren er oldtimers te zien, werden er poffertjes gebakken en kon er gesprongen worden op een springkussen. (Foto: Fred Rotgans)

Zo openden het Klokhuis de deuren. Bezoekers konden een kijkje nemen in de grote roze taart op palen, die geheel door kinderen werd ontworpen. Onder begeleiding van een gids konden Almeerders een bezoek brengen aan The Jewel, het hofje met stadwoningen bovenop de winkels van het Stadshart van Almere. Wie 91 treden wilde beklimmen kon het instrument van het Carillon van de Lichtboogtoren bewonderen. De twee stadsbeiaardiers van Almere speelden Europese deuntjes op het carillon. Het werk van Anton Gaudi diende als voorbeeld voor de vormgeving van een te bezichtigen woning in Noorderplassen-West. Een stadsgids nam geïnteresseerden mee door straten in het Europakwartier die vernoemd zijn naar Europese landen.
Artikel geplaatst op: 10 september 2018 - 10:22

Gerelateerd

Delen