Luierpark op 44ste tegel Walk of Fame

STAD CENTRUM – Het Luierpark staat op de 44ste tegel van de Walk of Fame in het centrum van Stad. Tineke Ras, de oprichter van het Luierpark, onthulde de tegel zaterdag samen met burgemeester Franc Weerwind en Ferry Huurman, directievoorzitter van Rabobank Almere.
Tineke Ras onthulde de tegel op de Citadel met burgemeester Franc Weerwind en Ferry Huurman, directievoorzitter van Rabobank Almere. (Foto: Fred Rotgans)

In het Luierpark, vlakbij de Guus Gelukstraat in Stripheldenbuurt, kunnen ouders van (on)geboren of gestorven kinderen een herdenkingsboom laten planten. Deze boom, de Davidia involucrata, ofwel ‘zakdoekjes- of luierboom’, krijgt een houten naambordje met geboorte- en/of sterfdatum van het kind en eventueel een tekst die de (groot)ouders willen. Inmiddels staan er 72 bomen. Met dit park wil oprichter Tineke Ras een speciale plek creëren voor (groot)ouders, broertjes en zusjes om het leven van het kind te vieren of te herdenken, te midden van de natuur en wat houten speeltoestellen en zitbanken. Het park werd op woensdag 29 maart in het Oostrandpark geopend.
De tegels van de Walk of Fame verbeelden een gebeurtenis, een ontwikkeling of persoon die betekenisvol is geweest voor het betreffende jaar. De tegels liggen als een lint door het centrum van Almere. Het is een cadeau van de Rabobank aan de gemeente Almere.
Artikel geplaatst op: 10 september 2018 - 09:54

Gerelateerd

Delen