MBO College Poort officieel geopend

ALMERE - Meer dan 250 gasten waren vorige week getuige van de officiële opening door studenten en medewerkers van het MBO College Poort. Studenten van Business, Sport & Bewegen en Vrije Tijd & Ondernemen presenteerden een wervelende show.
Leerlingen van het MOB College Poort presenteerden een wervelende openingsshow. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Na de verschillende optredens, acts en voordrachten is het boek ‘Hier gebeurt het. En nu’. overhandigd aan wethouder Aldrik Dijkstra van Onderwijs. In het boek vertellen studenten en medewerkers van MBO College Poort en MBO College Almere welke ontwikkelingen zij de afgelopen jaren hebben gezien en ervaren in het onderwijs in Almere en hoe de nieuwbouw en renovatie meer ruimte geven voor kwaliteit en ambitie.
Trappenlandschap

Het nieuwe gebouw heeft een duurzaam en open karakter. "Dat is een bewuste keuze", vertelt Mark Vlasblom, directievoorzitter van MBO College Poort en MBO College Almere. "Het is een ruim opgezet gebouw, waarin het atrium en trappenlandschap met tribune het hart van de school vormen. Door de vele ramen komt veel natuurlijk licht binnen. Dat maakt het gebouw prettig om te studeren en te werken. Op het dak liggen zonnepanelen en een Warmte Koude Opslag installatie wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van de school.”
Kleinschalig onderwijs

MBO College Poort is een kleinschalige school voor mbo-studenten. Vlasblom: "Persoonlijk contact tussen studenten en docenten vinden wij belangrijk. De inrichting stimuleert dat: elk team heeft in het pand zijn eigen thuisbasis. Hierdoor kennen onze docenten alle studenten bij naam en kunnen we hen de begeleiding bieden die ze nodig hebben. Ook zijn er speciale werkplekken waar studenten werken aan opdrachten voor en met echte opdrachtgevers."
Meer informatie: MBO College Poort, Winterspelenplein 25, www.rocvanflevoland.nl/
De verhalen in het gepresenteerde boel zijn ook te lezen op www.veroverdewereld.nl.
Artikel geplaatst op: 09 oktober 2018 - 12:02

Gerelateerd

Delen