Almeerse Bente (11) schittert in film Superjuffie

Door Petra Onderwater
ALMERE – De 11-jarige Bente Wallenburg uit Almere is momenteel op het witte doek te zien in heel Nederland. Ze speelt één van de hoofdrollen in de film Superjuffie, die sinds maandag in de bioscopen draait. "Ik vind de film zelf echt heel erg leuk geworden", glundert Bente. Ze geniet met volle teugen van alles dat er nu op haar af komt.


Bente zit in de Talentenklas van Theaterschool Almere en voorafgaand aan haar zangles in theater De Glasbak kunnen we haar even spreken. "Ik heb drie audities moeten doen en toen ik ’s avonds werd gebeld met het bericht dat ik een rol in de film mocht spelen, was ik zó ontzettend blij! Ik lag eigenlijk al in bed, maar kon daarna niet snel meer in slaap komen”, lacht ze. "Ik heb alle Superjuffie-boeken gelezen, op één na, en dat ik zelf in de film mag spelen is echt heel cool.”
De film Superjuffie - van de makers van Mees Kees en Dummie de Mummie - gaat over juf Josje. Ze is een heel gewone juf, maar als ze een mysterieus beeldje ontdekt, verandert ze plotseling in Superjuffie. Ze schiet als een groene tornado door de lucht, kan met dieren praten en komt in actie als die in gevaar zijn! Een aantal leerlingen ontdekt haar geheim helpt haar smoesjes te verzinnen voor de strenge meester Snor zodat zij dieren kan blijven redden. Maar als er een tijgertje verdwijnt uit de dierentuin, moeten Superjuffie en de kinderen samenwerken om dit mysterie op te lossen en grotere problemen te voorkomen.

Reddingsactie


"Ik speel de rol van Mila, een van de kinderen die Superjuffie helpt. Het is een nogal eigenwijs meisje. Ze is lief, maar kan ook heel fel uit de hoek komen.” De vraag of ze zichzelf daarin herkent bevestigt ze lachend. "Ja, het is een rol die goed bij me past." Bente houdt zelf ook erg van dieren en vooral de opnames in dierenpark Amersfoort vond ze erg leuk. "Maar ze vonden ’s avonds en ’s nachts plaats en toen was het wel heel koud”, zegt ze. De leukste scène die ze heeft gespeeld is een spannende reddingsactie. "Maar daar verklap ik verder niks over."
De film Superjuffie ging in première tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht. "We mochten heel officieel over de rode loper. Zondag 7 oktober hebben we met een schoolbus een tour gemaakt langs verschillende bioscopen in Nederland en gingen we ook langs bij de bioscoop in Almere, waar we een meet and greet hadden. En die zaterdag ervoor heb ik met mijn hele klas van basisschool De Dukdalf de film gezien, dat was wel heel bijzonder."
Bente vindt het maar wat jammer dat alles nu achter de rug is nu de film eenmaal in de bioscopen draait. "Ik hoop dat de film heel veel bezoekers trekt en dat er een deel twee komt. Dan kunnen we lekker weer opnieuw met elkaar een film gaan maken. Dat zou ik heel leuk vinden!"

Artikel geplaatst op: 16 oktober 2018 - 16:32

Gerelateerd

Delen