Almeerder in finale Elite Model Look

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
LITERATUURWIJK – Kai Batenburg staat op zaterdag 3 november op de catwalk tijdens de finale van de Elite Model Look. De 19-jarige Almeerder werd gekozen uit duizenden aanmeldingen en hoort bij de 16 finalisten, waarvan 8 jongens en 8 meisjes, die kans maken. Wie wint krijgt een felbegeerd modellencontract en mag meedoen aan de internationale finale.
Kai traint regelmatig op de buitentoestellen in Tussen de Vaarten. (Foto: Fred Rotgans)

Een vriend van Kai deed mee aan de voorronde van de verkiezing en haalde Kai over om ook mee te doen. “Mijn vriend viel helaas af, dat was wel zuur”, vertelt Kai. “Het ging allemaal zo snel. Vorige week deed ik mee met de regionale castingdag en deze week stond ik in de halve finale. We krijgen volop catwalk trainingen, fotoshoots, bootcamptraining en social media trainingen.”
Voor zijn deelname aan de Elite Model Look heeft Kai nooit overwogen om model te worden. “Ik ben heel nuchter en stapte hier onbevangen in. Ik vind het echt super tof dat ik zo ver ben gekomen en het wordt nu toch wel serieus. Als ik win hoop ik op een mooie carrière waarbij ik veel kan reizen.”
Kai studeert in het dagelijks leven aan de Hogeschool van Amsterdam. “Hier doe ik de opleiding Media en Marketing.” Het kost Kai weinig moeite om slank te blijven voor de verkiezing. “Ik ben geen snoeper. Daarbij sport ik veel. Ik ga minimaal drie keer per week naar de sportschool. Ik deed veel krachttraining, maar van de organisatie van Elite heb ik geleerd om anders te trainen, zodat ik niet te grote spieren krijgt. Daarnaast loop ik regelmatig hard of train ik op de buitentoestellen in Noorderplassen en Tussen de Vaarten.”
Artikel geplaatst op: 16 oktober 2018 - 12:00

Gerelateerd

Delen