Flevoziekenhuis opent extra spreekuren om patiënten MC IJsselmeerziekenhuizen op te kunnen vangen

ALMERE - Het Flevoziekenhuis in Almere opent extra poliklinische spreekuren om patiënten van de MC IJsselmeerziekenhuizen goed op te kunnen vangen. Het Almeerse ziekenhuis heeft de afgelopen weken al extra patiënten uit Lelystad en omstreken opgevangen. “We willen patiënten uit Flevoland - in deze voor hen onzekere periode - laten weten dat zij bij ons welkom zijn”, aldus Anita Arts, voorzitter van de raad van bestuur.

“Voor alle patiënten uit Flevoland die met het Flevoziekenhuis contact zoeken, proberen wij een oplossing te vinden. Waar dat noodzakelijk is, breiden wij ons zorgaanbod uit.” Een aantal specialismen merkt volgens Arts al een duidelijke toename aan patiënten, waaronder Gynaecologie en Verloskunde, Maag-, Darm-, en Leverziekten (MDL), Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) en Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA). “Nu de MC IJsselmeerziekenhuizen op dit moment helaas geen nieuwe patiënten meer kunnen aannemen, verwachten wij in het Flevoziekenhuis een verdere toename van patiënten. Om die reden openen wij extra poliklinische spreekuren overdag en voor een aantal specialismen ook ’s avonds. Dit geldt bijvoorbeeld voor MDL, waar eveneens de capaciteit voor onderzoeken wordt uitgebreid. Het Flevoziekenhuis verzorgt al langer de acute MDL-zorg voor patiënten uit MC Zuiderzee."

 

Verloskunde

Verloskunde/Gynaecologie heeft de poliklinische spreekuren met twee uur per dag verlengd. Hiermee kan de toename van patiënten voorlopig worden opgevangen. “De eerste patiënten uit Lelystad en omstreken zijn de afgelopen weken bevallen in Almere. Dat is goed verlopen. Het Flevoziekenhuis beschikt in Almere over voldoende capaciteit in de kraamsuites en verloskamers”, aldus Arts. Aanvullend hierop wordt – afhankelijk van de extra zorgvraag - over de volle breedte van de aanwezige specialismen het aantal spreekuren uitgebreid, overdag en waar nodig ook ’s avonds. De specialismen Orthopedie, Radiologie, KNO en Dermatologie hebben al avondspreekuren. De spoedeisende hulp van het Flevoziekenhuis in Almere is 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend en vangt in overleg met omliggende ziekenhuizen in de regio patiënten op die spoedeisende hulp nodig hebben.

 

Extra personeel

Het Flevoziekenhuis zet waar nodig extra personeel in. Dat gebeurt deels door bestaande medewerkers en artsen die (tijdelijk) meer gaan werken. Daarnaast wordt extra personeel geworven en aangenomen. Het Flevoziekenhuis heeft de afgelopen weken veel sollicitaties ontvangen en is nu in gesprek met kandidaten om openstaande vacatures in te vullen.

Het Flevoziekenhuis heeft voor patiënten van de MC IJsselmeerziekenhuizen een speciaal telefoonnummer geopend: 036-868 9704. Het nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Artikel geplaatst op: 08 november 2018 - 08:45

Gerelateerd

Delen