Almere nu ook hard geraakt door lerarentekort

Door Robert Mienstra

ALMERE - Op de scholen voor speciaal onderwijs De Bongerd en de Olivijn kunnen geen leerlingen meer geplaatst worden. Er zijn voor nieuwe leerlingen geen leraren meer beschikbaar. Nadat enkele weken geleden Het Taalcentrum al meldde dat de leerlingbegeleiding werd stopgezet door een lerarentekort, slaat het gebrek nu ook toe in het Almeerse speciaal onderwijs.

 

Komen er binnenkort lege klaslokalen in Almere door het lerarentekort? (Foto: Shutterstock)

De basale opdracht om de school draaiende te houden blijkt voor nu de uitdaging te zijn voor de schooldirecteuren en hun team, waarbij persoonlijke aandacht voor het huidige personeel om hun taak zo goed mogelijk uit te kunnen voeren ook uiterst belangrijk blijft. Hierdoor is Almere Speciaal, het schoolbestuur van Speciaal Onderwijs-scholen in Almere, genoodzaakt om op dit moment geen nieuwe leerlingen toe te laten. De directeuren van SO De Bongerd en SO Olivijn gaan een wachtlijst hanteren op de nieuwe aanmeldingen. Zij blijven meedenken in een mogelijk, liefst tijdelijk, aanbod elders.

‘De reguliere werving en selectiemiddelen blijken niet meer toereikend’, meldt Passend Onderwijs Almere, een samenwerkingsverband van schoolbesturen. ‘Het vraagt creativiteit in het aanboren van alternatieven, wellicht ook om het vanuit een andere invalshoek te gaan benaderen, waarbij de gemeente -binnen haar mogelijkheden- steun heeft aangeboden.’

Woning beloofd
Het schoolbestuur van Prisma doet er inmiddels alles aan om het tekort van schooldirecteuren binnen haar organisatie aan te vullen. Directeur Meindert Eijgenstein van Prisma belooft zelfs een woning aan nieuwe directeuren. Op zijn Linkedin schrijft hij: “ Woon je in de #Randstad? Wil je voor een betaalbare prijs een prachtige blauw-groene woonomgeving met een stevig stedelijk centrum? Uitstekende voorzieningen voor jong en oud? En de kans om dat wat je mist met elkaar te bouwen? Als je bij ons komt werken helpen we je bij het vinden van een #woning Dat kan in #Almere!”

De website van de Almeerse Scholengroep (ASG) meldt op dit moment geen vacatures, terwijl er vorige week nog talloze vacatures gemeld werden.
Zowel de ASG als Prisma waren niet bereikbaar voor commentaar.

Artikel geplaatst op: 19 november 2018 - 13:51

Gerelateerd

Delen