Opnames in Luierpark voor SBS6-programma ‘Fijne Kerst’
Jeroen van der Boom verrast ouders ‘stil’ geboren kindje met persoonlijk lied

Door Petra Onderwater
ALMERE - Iedereen verdient een gelukkige kerst, maar voor velen is dat niet vanzelfsprekend. In het tv-programma 'Fijne Kerst!' trekken bekende SBS6-presentatoren het land in om kerstwensen te vervullen. Jeroen van der Boom verraste Almeerders Kevin Baarda en Chadiya Jansen met een heel persoonlijk lied voor hun ‘stil’ geboren zoontje Mayson.

Jeroen van der Boom zong voor Kevin en Chadiya een persoonlijke versie van het nummer 'Kleine Held'. (Foto: Studio Fred Rotgans/Beau de Bruijn)


Bij de gedenkboom voor hun zoontje in het Luierpark in Buiten was een bijzondere bijeenkomst georganiseerd. "Mijn schoonvader had dit voor ons geregeld en ook mijn zwager en schoonzusje zaten in het complot. Zij vonden dat we dit wel hadden verdiend", vertelt Chadiya. "We waren enorm verrast toen niemand minder dan Jeroen van der Boom ons thuis kwam ophalen. De verrassing was nog groter toen we onze familie en vrienden zagen in het prachtig verlichte Luierpark, waar je normaal na zonsondergang niet mag komen." Het Luierpark is voor Kevin, Chadiya en hun familie een bijzondere plek. "Van zijn opa’s en oma’s heeft Mayson daar een gedenkboom gekregen. We gaan er zeker een paar keer per week heen. Het is heel rustgevend”, vertelt Chadiya.

Ontroerd


Op 7 mei kreeg het stel te horen dat het hartje van hun voldragen zoon niet meer klopte en een dag later werd hun kleine held Mayson ‘stil’ geboren. “Mijn schoonvader had het nummer Kleine Held uitgekozen voor de crematie. Een heel mooi nummer, al was de tekst niet helemaal passend voor Mayson. Nu zong Jeroen van der Boom een aangepaste versie, die speciaal voor ons was geschreven." Het stel was zichtbaar ontroerd. Tranen over hun wangen, maar een glimlach op hun gezicht. "Er was duidelijk goed naar ons verhaal geluisterd en dat vonden we heel bijzonder. Ik luister het nog regelmatig terug en dan staan de tranen weer in mijn ogen." Ook Van der Boom vond het een bijzonder moment. "Het was heel mooi om dit voor deze mensen te kunnen doen. Hopelijk kunnen ze er wat troost uit putten", reageerde de zanger na afloop.
'Fijne Kerst!' is vanaf 17 december dagelijks te zien bij SBS6, van 20.30 tot 21.30 uur. De opnames vanuit het Luierpark in Almere zijn (onder voorbehoud) maandag te zien in de allereerste aflevering.

Artikel geplaatst op: 11 december 2018 - 14:20

Gerelateerd

Delen