26 bruidsparen lunchen met burgemeester

Door Robert Mienstra


ALMERE – Burgemeester Franc Weerwind ontving in de burgerzaal 26 bruidsparen voor een uitgebreide feestlunch. De bruidsparen waren minimaal 60 jaar getrouwd. “Hoe heet een paar dat één jaar getrouwd is?”, vroeg de burgemeester zijn gasten. Niemand wist het antwoord. “Dat is een katoenen bruiloft”, zei Weerwind. “En hoe heet een 60-jarig huwelijk?” Dat wist iedereen: briljant.

Samen met burgemeester Franc Weerwind (rechts) vierden de echtparen hun huwelijksdag. (Foto: Almere DEZE WEEK)


De 26 bruidsparen waren blij met de lunch die de burgemeester aanbood als gezamenlijke viering. De burgemeester vindt dat deze generatie volop aandacht verdient “want ze zijn de steunpilaren van Almere.” Samen met wethouders Hilde van Garderen en Jaap Lodders knoopte Weerwind met alle bruidsparen een praatje aan tijdens de lunch. Onbevangen stelde hij de vraag “Hoe heeft u elkaar ontmoet?” Daarbij wilde hij het naadje van de kous weten. Lachend vertelde een bruidspaar over de eerste zoen op de bushalte. En… “Ik bracht haar voor het eerst naar huis en toen verdwaalden we”, klinkt het nog steeds besmuikt.

Tevreden


De echtparen waren zeer in hun nopjes met de bruiloftslunch. Luid werd een jarige toegezongen met haar 83ste verjaardag. Waarna tijdens de lunch opvallend was hoe tevreden de echtparen in Almere zijn. Aan tafel meldde een bruidegom dat hij ‘voor de Floriade was’. De burgemeester knikte tevreden.. Waarop een bruid meteen een tegengeluid liet horen. “Goed dat er discussie is”, lachte Weerwind.
Echtparen uit Haven bleken zeer verknocht aan hun stadsdeel. “Als ik boodschappen doe ga ik naar het dorp”, zegt een kwieke dame. “Dat was vroeger zo en dat is voor ons Havenaren nog steeds zo.” Ze roemde de boulevard (Havenkom (red)) in Haven en het Havenfestival.

Meetellen


Dat de lunch zeer gewaardeerd werd, laat een bruid gedecideerd weten. “Door deze lunch voel ik weer dat ik meetel.” Voor een 87-jarige bruidegom was de aanwezigheid van de burgemeester het hoogtepunt: “Ik ben in mijn hele leven nog nooit zo dicht bij een burgemeester geweest.”

Artikel geplaatst op: 12 december 2018 - 00:00

Gerelateerd

Delen