Eerste gasten op camping Waterhout

NOORDERPLASSEN – Hoewel er nog hard wordt gewerkt op de nieuwe locatie van camping Waterhout aan de Trekvogelweg, zijn de eerste kampeergasten er inmiddels neergestreken. “In het Paasweekend zaten we meteen goed vol”, vertelt Tineke Fokkens.

(Foto: Fred Rotgans)

Op het terras van de gloednieuwe brasserie genieten de eerste gasten van de warme voorjaarszon en het prachtige uitzicht over de Noorderplassen. De familie Fokkens, eigenaar van de camping, heeft keihard gewerkt om de eerste gasten al met Pasen te kunnen verwelkomen. “Het zat niet allemaal mee en zoals je kunt zien zijn we ook nog lang niet helemaal klaar, maar we hebben er heel veel zin in”, zegt Tineke Fokkens.

 

De kampeerplekken zijn inmiddels deels met gras bekleed. Omdat de toiletgebouwen nog niet klaar zijn is een tijdelijke douche- en toiletvoorziening neergezet. “Veel gasten vinden het niet erg en vinden het mooi om deze opbouwfase vanaf het eerste begin mee te kunnen maken. Maar er kwamen ook gasten die het nog niet zagen zitten en dat begrijpen we ook heel goed. We zijn nog hard aan het werk, maar het wordt heel mooi. We zijn in elk geval ontzettend blij met deze prachtige plek!”

 

De familie Fokkens hoopt wel dat de gemeente nu ook snel start met de aanleg van de fietsophaalbrug over de vaargeul, zodat het fietspad van het Schateiland naar de Oostvaardersdijk weer open kan. "Niet alleen voor onze gasten, maar voor iedereen die dit mooie gebied wil verkennen. Nu moeten fietsers kilometers omrijden naar de Blocq van Kuffeler, bezoekerscentrum De Trekvogel of de Lepelaarplassen en het Wilgenbos."

 

De officiële opening van de nieuwe camping is gepland op 21 juni, de langste dag van het jaar. "Daar maken we een gezellig feestje van", belooft Fokkens.

 

 

Artikel geplaatst op: 24 april 2019 - 10:13

Gerelateerd

Delen