Studenten Aeres Hogeschool Almere winnen Essay Challenge

ALMERE - Studenten van Aeres Hogeschool Almere zijn in de prijzen gevallen bij de Essay Challenge die was georganiseerd door Groen Kennisnet in samenwerking met het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
(Foto: aangeleverd)

Het doel van de Essay Challenge was om innovatieve oplossingen aan te dragen als antwoord op vraagstukken met het thema duurzame economie. In de voorronde wisten de Aeres-studenten de jury te overtuigen en zij mochten hun oplossingen komen pitchen bij het ministerie in Den Haag.
Internationale studenten Moritz, Fiona en Paulina van de studie European Food Business schreven alle drie een eigen essay over respectievelijk ‘biodynamic agriculture’, ‘Food co-ops’ en ‘Partial substitution of meat protein with plant-based proteins’. Rosalie, Suzanne en Dorien van de opleiding Biologie voeding & gezondheid schreven gezamenlijk een essay over ‘De eiwitrevolutie: insecten zijn het nieuwe vlees’.
Paulina en Fiona wonnen de eerste prijs en daarmee allebei 750 euro in hun categorie. Moritz won de tweede prijs en een bedrag van 250 euro. Rosalie, Suzanne en Dorien eindigden op de vijfde plek en wonnen daarmee 125 euro.
Alle 40 uitgekozen essays zijn gebundeld in het boekje ‘Baanbrekende ideeën voor een duurzaam voedselsysteem’, dat alle deelnemers meekregen als aandenken.
Artikel geplaatst op: 24 april 2019 - 08:18

Gerelateerd

Delen