Word Eilandbaas op Green Island

Door Robert Mienstra
ALMERE – Het schiereiland bij het Floriadeterrein krijgt steeds meer vorm. “Een uniek moment om het eiland te dopen naar het Green Island als onderdeel van één van de districten van de Floriade Expo 2022. Daarom kunnen we nu het project ‘Eilandbaas’ uitrollen”, zegt Boj van den Berg aanvoerder van Urban Greeners. Almeerders, maar ook anderen, kunnen hier hun eigen evenement organiseren en worden daarmee voor een dag baas van het Green Island, voormalig Utopia.”

Voor het evenement regelt Urban Greeners ook de vergunningen. (Foto: aangeleverd)


Samen met Urban Greeners, theatergezelschap Groot Wild en de start-ups van het eiland is het nu mogelijk een eigen evenement te organiseren. “Wij helpen de mensen met hun evenement om het vorm te geven binnen het centrale verhaal van ‘het vergroenen van de stad met het oog op de toekomst’”, zegt Van den Berg. “Het kan van alles zijn, een natuurfotografie workshop, een modeshow, een verjaardag, een kinderfeestje, een markt, een expositie of een familiediner op het Green Island. Daarbij kan dan ook gebruik gemaakt worden van alle producten zoals vruchten en groenten die hier al te oogsten zijn. Verser en gezonder kan niet. Ik ben heel benieuwd welke ideeën er gaan komen en welke scholen, bedrijven, organisaties en inwoners eilandbaas willen worden.”

25 evenementen


Urban Greeners heeft plek voor 25 evenementen van juni tot en met oktober dit jaar. “We nemen de bazen van het eiland ook een stuk organisatie uit handen”, vertelt Van den Berg. “Wij regelen de vergunningen en adviseren de organisatoren en passen het evenement in ons verhaal in.”
Elk evenement kan maximaal 500 personen herbergen. “Maar als je met vijftig mensen wilt komen, kan dat ook. Tot dat aantal is Eilandbaas gratis. Daarboven maken we een mooie offerte”, zegt Van den Berg. “De Eilandbaas mag daarbij van alle faciliteiten van het eiland gebruik maken zoals het voedselbos, het eilandtheater en de aanwezige sanitaire voorzieningen. We kunnen ook de catering verzorgen.”

Geluidsarm


De evenementen mogen door de week tot 23.00 uur duren en vrijdag tot en met zondag tot 24.00 uur. Omwonenden hoeven niet bang te zijn voor geluidsoverlast. “Het gaat altijd om niet-geluiddragende evenementen”, zegt Van den Berg.
Meer informatie: www.eilandbaas.nl

Artikel geplaatst op: 20 mei 2019 - 08:29

Gerelateerd

Delen