Amnesty mensenrechten meet-up in De Meester

ALMERE STAD – Amnesty International organiseert op dinsdag 18 juni een meet-up in het teken van mensenrechten in De Meester. Er zijn meerdere sprekers aanwezig die de huidige stand van mensenrechten, discriminatie en vrijheid van meningsuiting in Nederland en Almere in kaart brengen. Iedereen is na aanmelding welkom.
Amnesty International zet zich al jaren in voor mensenrechten in de hele wereld. Het is een wereldwijde beweging van meer dan 7 miljoen mensen. Er zijn lokale Amnesty groepen verspreid over 150 landen die zich allemaal inzetten voor de mensenrechten in hun eigen omgeving. Ook hier in Nederland steunen meer dan 255.000 mensen het werk van Amnesty. Er zijn ruim 250 Amnesty groepen waarin vrijwilligers zich in Nederland hebben verenigd.
Amnesty International organiseert jaarlijks meerdere meet-ups verspreid over het jaar in verschillende steden in Nederland. Nu is het de beurt aan Almere. De Amnesty meet-up vindt op dinsdag 18 juni plaats van 20.00 tot 22.00 uur in podium De Meester aan de Rentmeesterstraat.

Programma

Tijdens de meet-up in De Meester neemt Amnesty-directeur Eduard Nazarski de aanwezigen mee in de stand van mensenrechten in Nederland. Er zijn meerdere sprekers aanwezig, waaronder Nesrine Benyakhlaf van Control Alt Delete en Gerbrig Klos van Amnesty International die informatie geven over hun onderzoek naar etnisch profileren bij de Nederlandse politie. Ook komen lokale activisten uit Almere aan het woord: Beri Shalmashi van Avanti vertelt over activiteiten van die dit platform uitvoert voor diversiteit in Almere. Suzanne Pach en Sanaa Hares, vrijwilligers van Amnesty Almere, vertellen over de evenementen die Amnesty Almere uitvoert, zoals Write for Rights. Tenslotte zorgt de Almeerse comedian Mo Hersi voor een intermezzo. Na afloop zullen de sprekers blijven om het gesprek met het publiek aan te gaan.
De toegang van de meet-up is gratis na aanmelding op de website: www.amnesty.nl.
Artikel geplaatst op: 06 juni 2019 - 10:52

Gerelateerd

Delen