Petitie voor behoud Engelstalige pre-school in Almere

Door Petra Onderwater
ALMERE – Ouders zijn een petitie gestart voor het voortbestaan van de Engelstalige pre-school in Almere. Partou kinderopvang heeft aangekondigd deze voorschool voor peuters met ingang van 15 juli te sluiten.


De ouders hebben zich verenigd en onderzoeken alle mogelijkheden om deze faciliteit te kunnen blijven gebruiken. Deze pre-school is in Almere de enige Engelstalige optie voor peuters van 2 tot 4 jaar en biedt volgens de ouders een hele goede basis voor kinderen. “Expat-kinderen maken vaak vele veranderingen en uitdagingen door. Deze school helpt hen stabiliteit te geven en helpt de ouders om beter van hun jaren in Nederland te genieten, aangezien de school ook het hart van een gemeenschap is”, aldus de ouders in een toelichting. “Bovendien blijkt volgens de International Primary School Almere dat kinderen die van deze peuterschool komen soepel op de basisschool integreren.”

Huisvestingsprobleem


Partou laat in een reactie weten dat zij helaas geen mogelijkheid ziet om de pre-school open te houden. “Wij vinden het heel fijn dat ouders deze opvang zo waarderen en onze medewerkers van de pre-school voelen zich ook gesteund door hun actie. Maar voor nu is de vraag naar deze vorm van opvang nog te klein om rendabel te zijn”, vertelt Evelien van Holten namens Partou. “Gezien de verwachte toename van het aantal expats is dat op zich nog niet zo erg, ware het niet dat we ook te maken krijgen met een huisvestingsprobleem.”
De pre-school van Partou is momenteel gehuisvest in de International Primary School Almere aan de Roland Holststraat. Deze internationale basisschool krijgt echter samen met de International School voor voortgezet onderwijs een plek binnen de Internationale Campus die wordt gerealiseerd in Almere Poort. “Wij zouden graag meeverhuizen, maar dat blijkt daar helaas niet mogelijk te zijn“, aldus Van Holten.
De ouders vragen de gemeente Almere om samen met hen een oplossing te zoeken om de pre-school open te houden. Hun petitie is tot nu toe inmiddels 145 keer ondertekend.

Artikel geplaatst op: 26 juni 2019 - 13:12

Gerelateerd

Delen