Almeerse Ultimate Frisbee-meiden naar Jeugd EK in Polen

ALMERE - Kiki Versluis, Kim van Rijn en Iris van den Hoed uit Almere spelen in augustus met het Nederlands Jeugdteam Ultimate Frisbee (U17, onder 17 jaar) op het EK in Polen.

De meiden spelen door het jaar heen in het U17 team van Ultimate Frisbeevereniging Almere Spinners en bereiden zich al maanden voor op het Jeugd EK dat van 10 tot 17 augustus wordt gehouden in de Poolse stad Wroclaw.
Ultimate Frisbee is een opkomende teamsport, waarbij het erom gaat met je team de frisbee over te gooien en zo uiteindelijk in het scorevak van de tegenstander de schijf te vangen: zo maak je punten. Het is een vriendelijke sport: lichamelijk contact is niet de bedoeling, er is geen scheidsrechter dus FairPlay staat hoog in het vaandel. Saai is het volgens Almere Spinners allerminst, want bij Ultimate Frisbee draait het om spectaculaire worpen, snelle sprints, hoge sprongen en verre duiken.
Bij de Nederlandse jeugdteams spelen jongens en meiden in aparte teams, maar in de jeugdcompetitie zijn de teams gemixt. Almere Spinners leverde al eerder spelers voor de Nederlandse Jeugdteams en is trots op haar nieuwe lichting Nederlands Teamspelers.
Meer informatie: www.frisbeesport.nl of www.almerespinners.nl. Vanaf september is er weer elke donderdag training op sportpark De marken.
Artikel geplaatst op: 17 juli 2019 - 13:24

Gerelateerd

Delen