Ontwerp nieuwbouw Aeres Hogeschool voor Floriadeterrein

ALMERE – De ‘Groene Long’, zo noemt Aeres Hogeschool de nieuwbouw die wordt gerealiseerd op het Floriadeterrein. Het gebouw wordt van gevel tot dak een groen landschap. In september wordt de omgevingsvergunning voor de bouw ingediend en in 2021 is de oplevering gepland. Aeres Hogeschool is nu nog gevestigd in de Stadhuisstraat. 


Samen met het Innovatiepaviljoen van de provincie Flevoland vormt de nieuwbouw van Aeres de fysieke start van de Flevo Campus op het Floriadeterrein. De Flevo Campus wordt een kennis- en innovatiecentrum op het gebied van stedelijke voedselvoorzining. Studenten, onderzoekers en bedrijven gaan er samenwerken om te onderzoeken hoe de voedselvoorziening in groeiende steden kan veranderen en vernieuwen.
Aeres Hogeschool Almere biedt daarbij onder andere opleidingen op het gebied van biologie, voeding & gezondheid, groene stedelijke ontwikkeling, geo media & design en duurzame bedrijfskunde. Daar komen nog opleidingen bij op het gebied van stedelijke voedselproductie, stedelijke voedselsystemen en voeding en gedrag.

Subsidie


De nieuwbouw van Aeres wordt de ‘Groene Long’ genoemd vanwege de grote focus op duurzaamheid, circulariteit en gebruik van groen. Dankzij een subsidie van 4,5 miljoen euro uit het programma Almere 2.0 kunnen hiervoor extra maatregelen worden gerealiseerd.

Ontvangstgebouw


De nieuwbouw komt bij een van de ingangen van de Floriade Expo 2022 en biedt plaats voor 900 studenten. Aeres heeft opdracht gegeven aan BDG Architecten om het definitieve ontwerp te maken. Een deel van de nieuwbouw zal in 2022 dienst doen als ontvangstgebouw voor de wereldtuinbouwtentoonstelling.

Artikel geplaatst op: 17 juli 2019 - 09:38

Gerelateerd

Delen