Bromfietsen geweerd van track Lumierepark

FILMWIJK – Bromfietsen worden nu officieel geweerd van de recreatieve track langs het Weerwater in het Lumièrepark. Na klachten van gebruikers van het pad heeft de gemeente nu verbodsborden geplaatst, waarbij een uitzondering wordt gemaakt voor gehandicaptenvoertuigen.

(Foto: Almere DEZE WEEK)


Sinds het voormalige voetgangersgebied is opengesteld voor fietsers, blijken ook veel brommers en snorfietsers gebruik te maken van het nieuwe geasfalteerde pad. Dit tot ongenoegen van veel wandelaars. “Het is nu een gevaarlijke snelweg geworden”, stelde een Almeerder in een brief aan de gemeenteraad.


In antwoord op vragen die de PVV hierover had gesteld, gaf het college van burgemeester en wethouders aan dat zij gemotoriseerd verkeer, zoals brommers en scooters, graag wil weren van de track. Duidelijke verbodsborden ontbraken tot nu toe echter, maar die zijn inmiddels dus geplaatst.
Wandelaars moeten het pad nog wel delen met fietsers. Het college blijft erbij dat dit moet kunnen, wanneer gebruikers op een respectvolle manier rekening houden met elkaar.

Artikel geplaatst op: 19 juli 2019 - 09:40

Gerelateerd

Delen