Almere DEZE WEEK en Polderblik op zoek naar Kunstambassadeurs

Door Petra Onderwater
ALMERE - Almere DEZE WEEK start in september in samenwerking met Stichting Polderblik een nieuwe rubriek over de Kunstambassadeurs Almere. In deze serie vertellen bewoners over hun favoriete kunstwerk in de openbare ruimte. Stichting Polderblik is hiervoor op zoek naar Almeerders die Kunstambassadeur willen worden.


Iedereen kent wel een kunstwerk in de buurt. Je fietst er dagelijks langs of je hebt er een bijzondere ervaring mee. Ieder kunstwerk heeft zijn eigen verhaal. Stichting Polderblik is op zoek naar persoonlijke verhalen, interpretaties en kennis van die kunstwerken.
“Sinds het ontstaan van Almere is er veel aandacht besteed aan de verfraaiing van de stad door middel van kunstwerken. De Buitencollectie Almere bestaat inmiddels uit meer dan 150 kunstwerken”, vertellen Marie-Josée Röselaers en Mark Wiechmann van stichting Polderblik. “De ambassadeurs zetten deze werken in het licht en verbreden de collectieve kennis rondom onze Buitencollectie.”

Oud-kunstambassadeurs


In september 2019 wordt het project gelanceerd met de eerste ambassadeurs. “In de aanloop zijn wij erg benieuwd naar de ervaringen en kennis van bewoners en oud-kunstambassadeurs. Wij roepen hen op contact met ons op te nemen”, aldus Röselaers en Wiechmann.
Eén van de oud-kunstambassadeurs is Martina Meesters. Het project was destijds georganiseerd vanuit toenmalig museum De Paviljoens. “Ik vond het fijn om ambassadeur te zijn van de bronzen stobben van Sjoerd Buisman, die in de Velden staan”, vertelt zij. “Buurtbewoners maakte ik attent op het kunstwerk. Ik vind het heel belangrijk dat de kunst in de buitenruimte wordt beschermd, zodat iedereen er blijvend van kan genieten.”

Informatie en aanmelden

Meer weten over een kunstwerk in de buurt, over het project Kunstambassadeurs óf zelf ambassadeur worden? Informatie via Stichting Polderblik op www.polderblik.nl/kunstambassadeurs en via coördinatoren Marie-Josée Röselaers en Mark Wiechmann via marie-josee@polderblik.nl.
De start van de Kunstambassadeurs wordt mede mogelijk gemaakt door Almere DEZE WEEK, het Cultuurfonds Almere en het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland.

Artikel geplaatst op: 05 augustus 2019 - 10:30

Gerelateerd

Delen