Vakantiewerk in eigen organisatie bij Zorggroep Almere

ALMERE - Medewerkers van ondersteunende afdelingen, Raad van Bestuur en leden Raad van Toezicht doen vakantiewerk in woonzorgcentra Zorggroep Almere.
Medewerkers van Zorggroep Almere hebben hart voor de zorg en voor de mens die zorg ontvangt. Dat geldt ook voor medewerkers van ondersteunende afdelingen zoals facilitaire zaken, automatisering en het bestuursbureau, maar daarnaast ook voor de Raad van Bestuur en de leden van de Raad van Toezicht. Deze zomer zetten zij zich in door een dag mee te werken met de medewerkers in de acht woonzorgcentra van Zorggroep Almere. Het is goed voor de ervaring, voor de onderlinge betrokkenheid en het geeft een goed gevoel om rechtstreeks iets te betekenen voor de bewoners in onze woonzorgcentra.
Enthousiasme

Zorg mogen de betreffende medewerkers niet verlenen omdat zij hier niet voor opgeleid zijn, maar er wordt met veel enthousiasme gefietst met bewoners op de duo-fiets, ontbijt en lunch gemaakt, vele kopjes thee en koffie geschonken, gesjoeld, gezellig gekletst en gewandeld met de bewoners. Hans van Doorn, teammanager Automatisering vertelt: “Ik mocht de zwaarste rolstoel voortduwen tijdens een lange wandeling. Wat ik overigens met alle plezier heb gedaan. Veel ruimte om niet alleen met de collega’s te praten over de inhoudelijk kant van hun werk, maar ook om het met onze cliënten eens te hebben over bloemetjes, bijtjes, bomen, planten, gras, rolstoelen en heuvels, afkomst en dat wat ons bezighoudt. Een meer dan welkome afwisseling waarbij het respect en begrip naar de collega’s toe alleen maar gegroeid is.”
Duofiets

Ook Lidy Hartemink, voorzitter Raad van Bestuur Zorggroep Almere, is enthousiast: “Ik was aan het werk in woonzorgcentrum Polderburen. Daar heb ik met bewoner Meindert gefietst op de duofiets. We waren een goed koppel. Meindert had het naar zijn zin en vertelde honderduit, het halve uur lang, fietsend door de prachtige tuin van Polderburen.”
Artikel geplaatst op: 09 augustus 2019 - 09:53

Gerelateerd

Delen