Duikvereniging Narwal helpt camping Waterhout

NOORDERPLASSEN - Duikvereniging Narwal heeft het water rond camping Waterhout op het Schateiland schoongemaakt. Zestien leden van duikvereniging Narwal klaarden de klus onder belangstelling van de camping gasten.

Foto: aangeleverd


Er werd een lange lijn met om de meter een lus gebruikt, waaraan een duiker zich vast hield. Zo werd de waterkant systematisch geïnspecteerd en daar waar rommel lag meegenomen. Het water is daar ondiep (circa 2.5 meter) en vol met begroeiing, zoals het fonteinkruid. Het was dan ook een hele klus om daar door heen te zwemmen. Onderweg werd er ondanks het slechte zicht her en der ook nog wel wat leven gespot. Kleine visjes en wat kreeftjes.

Meevaller


Al met al viel het redelijk mee met de rommel, die in het water lag en wat er gevonden werd, is er uitgehaald, zoals blikjes, potten, stukken metaal, maar ook bijvoorbeeld een tuinstoel. Alles is nu schoon en zwemmers kunnen daar dus veilig zwemmen.

Narwal


Duikvereniging Narwal is een duikvereniging met als thuisbasis zwembad Almere Stad. Iedere zondagavond kan er getraind worden voor een duikbrevet of meegedaan worden aan de doortraingroep. Daarnaast duiken ze op de zondag ochtend in verschillende plassen in de regio het Gooi/Amsterdam. Helaas is er in Almere zelf geen geschikte duikstek. Ook de Noorderplassen zijn niet geschikt, omdat deze helaas te ondiep zijn om te kunt duiken. Iets wat de duikvereniging zeer betreurt. Het zou mooi zijn als er ook in Almere een duikstek gecreëerd, bijvoorbeeld door een deel van de Noorderplassen uit te diepen. Misschien iets voor later bij de camping. Dat zou twee vliegen in één klap zijn.
Zin om eens te duiken? Stuur een e-mail naar: info@duikvereniging-narwal.nl

Artikel geplaatst op: 06 augustus 2019 - 11:24

Gerelateerd

Delen