Vernieuwd Pionierspad toont verleden Flevoland

ALMERE – Flevoland is een nieuw langeafstand-wandelpad rijker: het Pionierspad. Stichting Wandelnet heeft het huidige tracé en de verbeteropties in het veld aangelegd en vervolgens in verschillende gesprekken afgestemd met diverse beheerders waaronder gemeenten en natuurorganisaties.

Foto: aangeleverd


Het Pionierspad is de opvolger van het Flevopad en dankt haar naam aan de pioniersgeest die heeft geleid tot de drooglegging van de polders. Deze bijzondere ontwikkelingen en het veranderende landschap zijn goed zichtbaar in de vernieuwde route. Uiteraard zijn er onderweg ook genoeg mooie rustpunten en bijzondere overnachtingsmogelijkheden. Bij de melkveehouderij van de heer De Kuiper, een echte ambassadeur voor het wandelen in Flevoland, kunnen wandelaars onder het genot van een kopje koffie pauzeren en een rondleiding krijgen door het bedrijf of door het Bijzondere Rivierduin-gebied.


Route


Het 200 kilometer Langeafstand-wandelpad (LAW) is geen nieuw begrip voor de fanatieke wandelaar. Het Pionierspad loopt dwars door Flevoland over de voormalige zeebodem, door prachtige natuurgebieden en polderlandschappen, van Steenwijk via de Noordoostpolder, Lelystad, Zeewolde en Almere om vervolgens te eindigen op het Muiderslot. Het is in tien etappes te lopen.


Nieuwe markeringen


De vernieuwde route leidt de wandelaar langs een aantal bijzondere Flevolandse landschappen en iconen. Zo zijn het Waterloopbos, het Horsterwold met de Stille Kern, en National Park Nieuw Land aan de route toegevoegd. Enthousiaste vrijwilligers van Wandelnet hebben de route opnieuw gemarkeerd met de welbekende wit-rode markeringen.


Officiële opening


Komende september zal het Vernieuwde Pionierspad samen met de vrijwilligers en diverse ondernemers die aan de route liggen officieel geopend worden. Het vernieuwde Pionierspad is vanaf heden al wel te bewandelen en digitaal beschikbaar via wandelnet.nl en Visit Flevoland.

Artikel geplaatst op: 16 augustus 2019 - 15:13

Gerelateerd

Delen